اولین بیت کوین در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹ (۱۴ دی ۸۷) توسط شخص ناشناسی به اسم ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) استخراج شد. حالا ساتوشی ناکاموتو بهعنوان نام مستعار یک فرد یا گروهی در نظر گرفته میشود که با خلق بیت کوین، دنیا را تحت تاثیر فناوری جدید خود قرار دادند.
بسیار قبلتر از خلق بیت کوین، نام ساتوشی ناکاموتو برای علاقهمندان حوزه رمزنگاری، کامپیوتر و هک آشنا بود. چند ماه قبل از استخراج اولین بیت کوین، ساتوشی ناکاموتو یک وایت پیپر با عنوان «بیت کوین یک سیستم پول الکترونیکی همتا به همتا» منتشر کرد.
این وایت پیپر در روز ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸ (۱۰ آبان ۸۷) منتشر شد و یک پروتکل غیرمتمرکز همتابههمتا را معرفی کرد که رمزنگاریشده و امن بود. در این مقاله از صرافی سیمیا میخوانید که خالق بیت کوین یا ساتوشی ناکاموتو کیست، چه افرادی تا کنون خود را بهعنوان ساتوشی ناکاموتو معرفی کردهاند یا به اشتباه به عنوان ساتوشی در نظر گرفته شدهاند و ساتوشی در طول مدت فعالیت خود، در کدام کشورها بوده است.
فهرست محتوا
ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto کیست؟
در ذهن اکثر علاقهمندان به ارزهای دیجیتال، ساتوشی ناکاموتو یک شخصیت مرموز و معمایی است. هنوز نامشخص است که این نام به یک فرد دلالت دارد یا یک گروه. چیزی که میدانیم این است که در سال ۲۰۰۸، ساتوشی ناکاموتو یک وایت پیپر منتشر کرده است که نقطه آغاز توسعه ارزهای دیجیتال بوده است.
در وایت پیپر بیت کوین، نحوه استفاده از این شبکه همتابههمتا بهعنوان راه حلی برای مشکل دوبار خرج کردن شرح داده شده است. دوبار خرج کردن یعنی یک واحد رمزارز در دو تراکنش مختلف استفاده شود. این مشکل در پولهای فیزیکی یا فیات وجود ندارد چون این پولها در یک زمان مشخص، تنها میتوانند در یک مکان باشند. از آنجایی که ارز دیجیتال به صورت فیزیکی وجود ندارد، استفاده از آن در یک تراکنش لزوما آن را از مالکیت یک فرد خارج نمیکند.
معمولا برای حل مشکل دوبار خرج کردن از یک واسطه یا شخص ثالث قابل اعتماد استفاده میشود و این واسطه تایید میکند که آیا یک ارز دیجیتال توسط مالکش خرج شده است یا خیر. در اکثر مواقع، واسطههایی مثل بانکها میتوانند بدون مشکل تراکنشها را مدیریت کنند.
اما این مدلهایی که بر پایه اعتماد به شخص ثالث هستند، در صورت قابل اعتماد نبودن شخص ثالث، منجر به کلاهبرداری میشوند. حذف شخص ثالث و واسطه تنها با رمزنگاری تراکنشها ممکن میشود.
ناکاموتو یک رویکرد غیرمتمرکز را برای تراکنشها پیشنهاد کرد که نهایتا منجر به خلق انواع بلاکچینها شد. در بلاک چین، بر اساس الگوریتم گواه اثبات کار (POW)، برچسب زمانی یک تراکنش به پایان بر چسب زمانی قبلی اضافه شده و این باعث ایجاد یک سابقه تاریخی غیرقابل تغییر میشود.
از آنجایی که تاریخچه تراکنشها در گره یا نودهای بلاک چین توزیع شده است، برای یک هکر بسیار سخت و حتی غیرممکن است که بتواند کنترل کامل سیستم را بهدست آورده و دفتر کل یا لجر را به نفع خود تغییر دهد. میزان توان محساباتی مورد نیاز برای کنترل سوابق بلاک چین بسیار زیاد است و این باعث دفع حملات و امن ماندن سوابق میشود.
چرا بیت کوین به وجود آمد؟
با این که شخصیت ساتوشی ناکاموتو هنوز بهعنوان یک راز و معما باقی ماند است، اهداف او از خلق ارزهای دیجیتال تقریبا واضح و آشکار است. به بیان ساده، ناکاموتو ارزهای دیجیتال را خلق کرد تا کنترل مالی را از موسسات بزرگ مالی بگیرد و فرصت مشارکت در یک سیستم مالی غیرمتمرکز را برای مردم عادی فراهم کند.
بیت کوین متنباز است، یعنی هیچ کسی نمی توان آن را کاملا کنترل کرده یا مالک آن باشد. بیت کوین دارای طراحی و ساختار عمومی است و هرکسی میتواند در شبکه آن مشارکت کند.
بیت کوین پاسخی به بحران مالی زمان خود بود. این بحران نشان داد که حتی بزرگترین بانکهای جهان هم ممکن است شکست بخورند. بیت کوین ظرافت سیستم مالی مدرن و اهمیت تراکنشهای غیرمتمرکز را نشان داد. به این ترتیب ارزهای دیجیتال خلق شدند و بیت کوین اولین فرصت سرمایهگذاری خارج از سیستم مالی سنتی بود که مردم میتوانستند با آن، در تراکنشهای بدون واسطه مشارکت کنند.
ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین بهوسیله بلاک چین خود باعث ایجاد اعتماد و امنیت میشوند. دلیل این امر ساختار بلاک چین بوده که به صورت یک دفتر کل توزیع شده در اختیار تمامی افراد قرار دارد و تمامی کاربران میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. جنسیس بلاک بیت کوین در ۳ ژانویه ۲۰۰۹ توسط ساتوشی ناکاموتو استخراج شد و به این ترتیب بلاک چین بیت کوین رسما راهاندازی شد. جنسیس بلاک، اولین بلاک یک ارز دیجیتال است که استخراج میشود و در واقع پایه و اساس بلاک چین است.
بیت کوین در چند ماه ابتدایی راهاندازی خود، تقریبا بیارزش بود. ماینرها، یعنی افرادی که از کامپیوترهای برای انجام محاسبات پیچیده و استخراج بیت کوین استفاده میکردند، تنها برای کنجکاوی و علاقه این کار را انجام میدادند؛ اما سپس بیت کوین رشدی تصاعدی را تجربه کرده و قیمت یک واحد آن تا مرز ۷۰,۰۰۰ دلار نیز رسید. در حال حاضر و با بالا رفتن قیمت بیت کوین بسیاری از کاربران تنها میتوانند چند هزار ساتوشی (Satoshi) خریداری کنند.
در شبکه بیت کوین ماینرها به تایید اعتبار و صحت تراکنشهای شبکه کمک میکنند. بیت کوینی که ماینرها دریافت میکنند، پاداش تایید و پردازشهای دادههای رمزگذاری شده در تراکنشها است. در این صورت محاسبات بیت کوین به درستی انجام شده و امکان دوبار خرج کردن از بین میرود.
اولین معامله بیت کوین با دنیای واقعی در روز ۲۲ می ۲۰۱۰ (۱ خرداد ۸۹) اتفاق افتاد و یک مرد اهل فلوریدا دو پیتزا به ارزش ۲۵ دلار را با ۱۰,۰۰۰ بیت کوین عوض کرد. پس از رخ دادن این اتفاق ۲۲ می بهعنوان روز پیتزای بیت کوین نامگذاری شد. در این روز اولین معامله اقتصادی ارزهای دیجیتال انجام شده است. در آن روزها ارزش ۴ واحد بیت کوین تنها ۱ پنی بود اما اکنون ارزش آن به صورت تصاعدی افزایش یافته و چندین برابر شده است.
تاریخچه و پیدایش شخصیت ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto
بیت کوین پس از بحران وام مسکن ۲۰۰۸ و در زمانی به وجود آمد که نقدینگی در بازارهای مالی جهانی کاملا تحت تاثیر سقوط بازار مسکن قرار گرفته بودند. این بحران، انگیزهای شد برای خلق بیت کوین که یک ارز دیجیتال کاملا کاربردی بر بستر یک دفتر کل توزیعشده (DLT) به نام بلاک چین است.
وایت پیپر ساتوشی ناکاموتو به پایه و اساس سیستمهای رمزنگاری شده دیگری تبدیل شد که ضد دستکاری، دارای شفافیت و ضد سانسور هستند. هدف از خلق بیت کوین این بود که از طریق یک سیستم مالی غیرمتمرکز، قدرت مالی دوباره به دست مردم بیافتد.
در سیستم غیرمتمرکز، برای معامله یک ارز دیجیتال نیازی به واسطههایی مثل شرکتها و دولتها نیست. تراکنشها امن هستند و میتوان آنها را از طریق بلاک چین پیگیری کرد. یکی از اصلیترین تفاوتهای بلاک چین با سیستمهای دیگر این است که بلاک چین برای همه قابل مشاهده بوده و در سراسر شبکه توزیع شده است.
تاریخچه هویت ساتوشی ناکاموتو
شخصیت ساتوشی ناکاموتو در اولین روزهای بیت کوین شناخته شد. ناکاموتو در سال ۲۰۰۹ بر روی اولین نسخه نرمافزار بیت کوین کار میکرد. ارتباط با ساتوشی به صورت الکترونیکی انجام میشد و به دلیل کمبود اطلاعات درباره او، شناسایی هویت واقعی او غیرممکن بود.
اما در سال ۲۰۱۰، کار ساتوشی ناکاموتو با بیت کوین پایان یافت. آخرین مکاتبه ناکاموتو، ایمیلی به توسعهدهندگان دیگر بود که در نوشته شده بود «سراغ چیزهای دیگری رفتیم». به دلیل ناشناس ماندن هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو و با رشد تعداد و محبوبیت ارزهای دیجیتال، تخمینها و گمانهزنیهای مختلفی درباره هویت ساتوشی شکل گرفت.
هویت ساتوشی هنوز ناشناس است، اما تخمین زده میشود که او ۱ میلیون واحد بیت کوین در اختیار دارد. با توجه به اینکه مقدار کل قابل استخراج بیت کوین ۲۱ میلیون واحد است، ناکاموتو ۵ درصد از کل بیت کوینها را در اختیار دارد و این یک برتری بزرگ در بازار رمزارزها است. تاکنون افراد زیادی خود را به عنوان ساتوشی ناکاموتو معرفی کردهاند؛ اما هیچ کدام نتوانستند ادعای خود را ثابت کنند.
سرنخهایی از بلاک چین بیت کوین
آنالیز بلاک چین بیت کوین به شناسایی آدرسهای متعلق به ساتوشی ناکاموتو کمک شایانی کرده است. طبق گزارش سرجیو دمیان لرن (Sergio Demian Lerner)، تحلیلگر ارشد RSK Labs، ساتوشی ناکاموتو یا ۱ میلیون واحد بیت کوین و یا با قیمت فعلی بیت کوین ۲۳ میلیارد دلار در اختیار دارد. تمام آدرسهای مرتبط با ساتوشی، به روزهای اول بیت کوین در سال ۲۰۰۹ مربوط هستند.
در طول سالها، بیت کوینهایی زیادی توسط آدرسهای اولیه جابهجا شد و هر بار شک و شبهههایی در این باره ایجاد شد که آیا این آدرسها متعلق به ساتوشی هستند یا نه. این تحلیلگر نشان داد که هیچ یک از این آدرسها مربوط به ساتوشی نیستند و بیت کوینهای ساتوشی همچنان دست نخورده باقی ماندهاند.
در روز ۲۱ می ۲۰۲۰ (۱ خرداد ۹۹)، اکانت Whale_alert توییتی با این متن منتشر کرد:
۴۰ بیت کوین (به ارزش ۳۹۱,۰۵۵ دلار در سال ۲۰۲۰) از حسابی که احتمالا مربوط به ساتوشی است (این حساب از سال ۲۰۰۹ غیرفعال بوده است)، به کیف پول ناشناس منتقل شد. کوینهای این تراکنش در اولین ماه راهاندازی بیت کوین استخراج شدهاند.
این توییت سر و صدای زیادی در توییتر به پا کرد. یک رایگیری توسط اکانت Bitcoin در توییتر انجام شد و از کاربران درباره مرتبط بودن این آدرسها با ساتوشی، نظرخواهی شد. ۳۴ درصد کاربران نظر مثبت، ۳۵.۶ درصد نظر خنثی و ۳۰ درصد نظر منفی داشتند.
دادههای بلاک چین نشان داد که این آدرس متعلق به ساتوشی نبوده است، اما بسیاری از کاربران توییتر با این فرض نادرست دچار نگرانی شدند و فکر کردند که ساتوشی شروع به فروختن بیت کوینهای خود کرده است. کاربران دچار ترس و شبهه شدند و به فکر فروش داراییهای خود افتادند.
برخی از کاربران نیز توضیح دادند که این آدرسها متعلق به ساتوشی نیست و حتی اگر باشد، ممکن است بیت کوینها به یک کیف پول ارز دیجیتال دیگری ارسال شده باشند و لزوما به صرافی منتقل نشده باشد. برخی افراد نیز این موضوع را مطرح کردند که فروش یا نفروختن بیت کوین توسط ساتوشی اهمیت خاصی ندارد، زیرا بیت کوین غیرمتمرکز است و اعمال یک نفر، حتی ساتوشی نباید اثری در شبکه داشته باشد.
با این حال، پس از انتشار این خبر قیمت بیت کوین حدود ۴ درصد کاهش یافت. این موضوع نشان داد که بازار ارزهای دیجیتال پرنوسان است و به راحتی با اخبار (چه اخبار درست و چه شایعات) جابهجا میشود.
هویتهای احتمالی ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto
در این بخش از مقاله، به بررسی افرادی میپردازیم که گمان میشد همان ساتوشی ناکاموتو یا خالق بیت کوین هستند. بسیاری از افراد به دلیل شباهت نام، محل زندگی یا ادعاهای خود تاکنون به عنوان خالق افسانهای بیت کوین در نظر گرفته شدهاند. در ادامه افرادی که توسط جامعه و رسانهها به عنوان ساتوشی در نظر گرفته شدهاند را مورد بررسی قرار میدهیم.
دوریان ناکاموتو (Dorian Nakamoto)
مجله Newsweek مدعی شده بود که شباهتهای مختلفی بین ساتوشی ناکاموتو و دوریان ناکاموتو وجود دارد. برای مثال، هر دو آزادیخواه هستند و هر دو ریشه ژاپنی دارند. دوریان که نژاد آمریکایی ـ ژاپنی دارد، فارغالتحصیل فیزیک از دانشگاه پلیتکنیک کالیفرنیاست (California Polytechnic) و بر روی پروژههای دفاعی کار میکرد.
در این مقاله دوریان بیان کرده بود که دیگر سر و کاری با بیت کوین ندارد و آن را به افراد دیگر واگذار کرده است.اما دوریان ناکاموتو بعدها این حرف را انکار کرد و گفت که سوال را اشتباه متوجه شده است. او گفت که هیچ ارتباطی با این ادعاها ندارد.
یکی از بزرگترین اشتباهات این مجله، انتشار عکس خانه دوریان بود. به راحتی میشود از روی عکس، لوکیشن یک خانه را پیدا کرد. جامعه کاربری ارزهای دیجیتال ساتوشی بودن دوریان را باور نکردند و از نقض شدن حریم خصوصی او بسیار ناراضی بودند.
البته این رسانهای شدن، مزیتهایی هم برای دوریان داشت. یک کمپین اینترنتی از طرف او بیش از ۱۰۰ بیت کوین جمعآوری کرد. این سرمایه جمعآوری شده، در واقع تشکری بود از طرف کامیونیتی بیت کوین. در آوریل سال ۲۰۱۴ دوریان ناکاموتو به همراه صاحب کمپین در یک ویدیوی یوتیوب از جامعه بیت کوین تشکر کردند.
کریگ رایت (Craig Wright)
در اغلب موارد افرادی که برچسب ساتوشی به آنها زده میشود یا ادعا را رد میکنند و یا سکوت میکنند. اما در مورد کریگ رایت، دانشمند استرالیایی، اینگونه نشد.
در دسامبر ۲۰۱۵، مجله Wired مقالهای درباره کریگ رایت نوشت و مدعی شد که قویترین شواهد هویت ساتوشی ناکاموتو را پیدا کرده است. طبق نوشتههای مقاله در سالی که کنفرانس سرمایهگذاران بیت کوین در لس آنجلس برگزار شد، کریگ رایت در اسکایپ حضور داشته است. زمانی که از رایت در این باره سوال شد، پاسخ داد که او از همه چیز سر درمیآورد. رایت با اشاره به مدرکهای دانشگاهی خود (فوق لیسانس آمار و دو دکترای دیگر) گفت: «خیلی وقت است که درگیر این مسائل هستم. سعی میکنم سرم به کار خودم باشد.»
یکی از شواهد مجله Wired، صفحهای مربوط به ارزهای دیجیتال در بلاگ کریگ رایت بود که چند ماه قبل از انتشار وایت پیپر بیت کوین منتشر شده بود. یک مدرک دیگر، چند ایمیل لو رفته از رایت و مکاتبات او با وکیل خود بود که در آن به دفتر کل توزیعشده P2P (همتابههمتا) اشاره میکرد.
علاوه بر اینها، چند رونوشت از جلسههایی با وکلا و مقامات مالیاتی نشان میداد که رایت گفته است: «من تمام تلاش خود را کردم و تاکنون این حقیقت را پنهان کردم که از سال ۲۰۰۹ بیت کوین را مدیریت میکنم. اما با این اتفاق، احتمالا نصف دنیا این موضوع را خواهند فهمید.»
این ادعاها باعث ایجاد شک و شبهه شد. مجله Wired با ادامه تحقیقات خود به تناقضهایی برخورد. از جمله اینکه به نظر میرسد تاریخ مطالب بلاگ و کلیدهای عمومی مرتبط با ساتوشی واقعی نبوده است. حتی ویتالیک بوترین، یکی از بنیانگذاران اتریوم که معمولا نسبت به سیاستهای دنیای کریپتو بیتفاوت است، با کریگ رایت مخالفت کرده و او را کلاهبردار نامید.
اما کریگ رایت به انتقادهای علیه خود اعتنایی نکرد و تلاش میکرد به رسانهها نشان دهد که نقش مهمی در جامعه کریپتو دارد. رایت یک فورک از بیت کوین کش به نام بیت کوین SV راهاندازی کرد. رایت اکنون در یک شرکت بلاکچینی به نام nChain، مدیر ارشد علمی است. تا سال ۲۰۲۱، رایت در طی اقدامات قانونی تلاش میکرد ادعای ساتوشی بودن خود را در دادگاه ثابت کند.
نیک سابو (Nick Szabo)
نیک سابو یک مهندس کامپیوتر و یک محقق است. نیک سابو در مقالهای که در سال ۱۹۹۶ نوشته است، مفهوم قراردادهای هوشمند را معرفی کرد و به این دلیل مشهور شد. در سال ۲۰۰۸، نیک سابو بر روی یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز به نام بیت گلد (Bit Gold) کار میکرد. او بیت گلد را به این صورت تعریف کرد: «پروتکلی که میتوان در آن بدون نیاز به واسطه، کوینهای پرهزینه و غیرقابلجعل ساخت.» این تعریف، مشابه مفهوم بیت کوین است. در بلاک چین بیت کوین نیز کوینهای BTC توسط شبکهای از کامپیوترها و بدون نیاز به واسطه و رهبر ساخته میشوند.
آیا نیک سابو همان ساتوشی ناکاموتو افسانه ای است؟
دومینیک فریزبی (Dominic Frisby) در کتاب خود با عنوان «بیت کوین، آینده پول» نوشت که نیک سابو همان ساتوشی ناکاموتو است. فریزبی پس از مشاوره با یک سبک شناس به این نتیجه رسید که سبک نوشتاری سابو مشابه نوشتههای ساتوشی است. سرنخ دیگر این است که هم ساتوشی و هم سابو به کارل منگر (Carl Menger) اقتصاددان اشاره کردهاند. فریزبی متوجه شد که سابو برای شرکت DigiCash کار کار کرده است. DigiCash یکی از اولین شرکتهایی بود که رمزنگاری را به پرداختهای دیجیتال آورد. از دیدگاه فریزبی، این مورد نشاندهنده ساتوشی بودن سابو است.
اهمیت شناسایی ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto چیست؟
شخصیت ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto علاوهبر هویت خود، از این لحاظ مهم است که یکی از بزرگترین اختراعات فناوری تاریخ توسط او انجام شده است. ساتوشی با خلق یک سیستم مالی جایگزین در بحران ۲۰۰۸، راه را برای ارزهای دیجیتال دیگر هموار کرد.
البته، با تمام تلاشها هنوز ریسکها و خطراتی برای ارزهای دیجیتال وجود دارد. اما این خطرات در تمام سیستمهای سنتی مالی هم وجود دارند. تفاوت ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، در تمرکززدایی و برابری کاربران است. تراکنشهای بیت کوین توسط یک دفتر کل توزیعشده عمومی ثبت، تایید و اعتبارسنجی میشوند و امنیت تراکنشها بهوسیله رمزنگاری تضمین میشود.
از زمان راهاندازی بیت کوین در سال ۲۰۰۹، هیچ هکری قادر به نفوذ و اختلال در آن نشده است. بیت کوین پس از سالها هنوز کارآمد است. شرکتها و سرمایهگذاران بزرگ رفته رفته ارزش و کارآمدی بیت کوین را بهتر درک میکنند. کسب و کارهای مختلفی برای پرداختهای خود شروع به پذیرش بیت کوین کردهاند. همزمان با افزایش علاقهمندان به استخراج و معامله بیت کوین، بازار ارزهای دیجیتال نیز رشد کرده و بزرگتر میشود.
علاوه بر اینها اختراع ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto نوآوری را به همراه خود آورده است. اختراع بیت کوین نشان داد که هر چیزی برای بقا و ادامه مسیر خود باید پیشرفت کند. در دنیایی که صنعت مالی سنتی مخالف فناوریهای جدید است، ارزهای دیجیتال با دگرگونی سیستم مالی، شرایط را رو به بهبودی پیش میبرند.
ارزهای دیجیتال مسیر رشد را برای داراییها دیجیتال و سیستمهای پرداخت همتابههمتای دیگر هموار کردهاند. نوآوریهایی مانند ارز دیجیتال، تنها منافع کاربران را در نظر دارند و هدف آنها ارائه گزینههای مختلف برای پرداخت و سرمایهگذاری است. شرکتهای مالی نیز با روی آوردن به روشهای نوآورانه و کاربر محور، قدم در مسیر ارزهای دیجیتال گذاشتهاند.
حقایق و اسرار شخصیت ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto
علیرغم تلاشهای فراوان برای آشکارسازی هویت ساتوشی ناکاموتو، این شخصیت همچنان ناشناس و به عنوان معما باقی مانده است. با این حال، بررسی اطلاعات و حقایقی که از ساتوشی ناکاموتو در دست داریم احتمالا برای شما بسیار جالب خواهد بود.
ساتوشی ناکاموتو نابغه کدنویسی است
مجله The New Yorker ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto را بهعنوان یک کدنویس نخبه معرفی میکند که کدهای بیت کوین را در ۳۱ هزار خط نوشته است. بیت کوین امنیت و قابل اعتماد بودن پلتفرم خود را مدیون کدنویسی بی نقص ساتوشی است. هیچ اشتباهی در این کدنویسی نیست. بههمین دلیل است که بیتکوین تاکنون هک نشده است.
در سال ۲۰۱۱، مجله The New Yorker در مقالهای با عنوان «ارز دیجیتال، بیت کوین و خالق رازآلود او» گزارش داده است که چگونه دن کامینسکی (Dan Kaminsky)، محقق بامهارت امنیت اینترنتی، تلاش کرد کدهای بیت کوین را بشکند و موفق نشد.
جالب است بدانید که کامینسکی یک کدنویسی معمولی نبود. کامینسکی در میان هکرها بسیار مشهور است؛ زیرا در سال ۲۰۰۸ توانست یک نقص بزرگ در اینترنت را کشف کند. او بلافاصله وزارت امنیت داخلی، مدیران مایکروسافت و سیسکو را از کشف خود خبردار کرد تا اقدامات لازم برای رفع آن انجام شود. اگر کشف او نبود، هر کدنویس ماهری میتوانست اینترنت را به کلی متوقف کرده و هر وبسایتی را هک کند.
کامینسکی میخواست همانند اینترنت، نقصهای بیت کوین را نیز کشف کند و در نظر او این کار ساده و راحت بود. اما زمانی که او با کدهای بینقص ساتوشی ناکاموتو مواجه شد، فهمید که بیت کوین غیرقابل نفوذ است.
ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto به انگلیسی بریتانیایی کاملا مسلط است
کدها و وایت پیپر بیت کوین نشان میدهند که ساتوشی ناکاموتو به زبان انگلیسی و بهخصوص به انگلیسی بریتانیایی کاملا مسلط است. به همین دلیل علیرغم اقرار ساتوشی به ژاپنی بودنش، برخی افراد فکر میکنند که او اهل بریتانیا است.
او در ایمیلهای خود به همکارهای کدنویسش از جمله Finney، از اصطلاحات بریتیش استفاده کرده است. جان مک آفی ادعا میکرد که با بررسی وایت پیپر ساتوشی از نظر زبان شناسی، به هویت او پی برده است.
ساتوشی ناکاموتو شاید بیش از یک نفر باشد
ادعاهایی بر این مبنی وجود دارد که ساتوشی شاید یک نفر نباشد. یعنی ساتوشی ممکن است گروهی باشد که بر روی کدهای بینقص بیت کوین کار کردهاند. کدنویسی فوقالعاده بیت کوین باعث برتری چشمگیر آن نسبت به سایر ارزهای دیجیتال شده است.
برخی افراد از جمله لازلو هانچ (Laszlo Hanyecz) یکی از توسعهدهندگان بیت کوین، معتقدند که کدنویسی بیت کوین نمیتواند کار یک نفر باشد و احتمالا گروهی از افراد در خلق آن دخیل بودهاند.
مرد یا زن بودن ساتوشی ناکاموتو مشخص نیست
نام مستعار ساتوشی ممکن است برای پنهان کردن جنسیت یک زن انتخاب شده باشد. ساتوشی ناکاموتو گفته که در آوریل ۱۹۷۵ متولد شده است.
همانطور افراد درباره ژاپنی بودن ساتوشی در تردید هستند، برخی افراد نیز فکر میکنند که ساتوشی ممکن است یک زن باشد. بسیاری از افراد هم در مورد داراییها و ثروت ساتوشی کنجکاو هستند. در هر صورت، ساتوشی چه زن باشد یا مرد، قطعا یک میلیاردر است.
در صنعت فناوری که عموما توسط مردها مدیریت و رهبری میشود، بعید نیست که یک زن بخواهد جنسیت خود را پنهان کند. در طول تاریخ نیز برخی از نویسندگان زن، برای برخورداری از احترام بیشتر از نامهای مستعار مردانه استفاده کردهاند.
ممکن است این موضوع در مورد ساتوشی نیز صادق باشد. نمیتوان با اطمینان گفت که ساتوشی یک مرد است یا زن، اما احتمال و فرض زن بودن او، انگیزهای برای پیشرفت زنهای دیگر است. کارولین ملونی (Carolyn Maloney)، نماینده گنگره نیویورک در یک رویدادی که موضوع آن مشارکت زنها در بلاک چین بود، شعار «ساتوشی زن است» را بر سر زبانها انداخت.
آینده بیت کوین
بیت کوین از زمان پیدایش خود، گذشته موفق و بدون دردسری را پشت سر گذاشته است. بیت کوین ذاتا برای تمرکززدایی و بهعنوان یک جایگزین نامحدود برای ارز فیات طراحی شده بود، اما اکنون بیت کوین تا حدودی متمرکز شده است. برای مثال، بانکها و مؤسسات مالی بزرگ شروع به افتتاح معاملات و خدمات نگهداری از ارزهای دیجیتال کردهاند.
برخی افراد چنین اقداماتی را مصالحه و نوعی انحراف از هدف اصلی ناکاموتو تلقی میکنند. دیدگاه اصلی ساتوشی ارائه یک پلتفرم انقلابی و دوری از موسسات مالی بود.
با این حال، با ظهور نهنگهای بیتکوین که بیشتر عرضه بیتکوین را در اختیار دارند، میتوان گفت که ارز دیجیتال برتر دوباره در کنترل عدهای معدود قرار گرفته است. این سرمایهگذاران بزرگ قیمت بیت کوین در بازارها را کنترل میکنند و با سرمایههای خود مزرعه استخراج بیت کوین راهاندازی میکنند. در نتیجه، با افزایش ماینرها، مسائل ریاضی پیچیدهتر شده و استخراج دشوارتر میشود.
نکته مثبت این است که اختراع ناکاموتو به این زودیها از پای در نمیآید و همچنان پایدار خواهد بود. بیت کوین راه را برای خلق بیش از ۱۱ هزار نوع ارز دیجیتال مختلف هموار کرده و ارزش آن همچنان در حال رشد و افزایش است.
اگر پیشرفتهای تکنولوژیکی مناسب رخ دهد، به احتمال زیاد مردم در معاملات روزمره خود استفاده بیشتری از بیت کوین خواهند داشت. بسیاری از سازمانها بر این باورند که بیت کوین به زودی به ارز منتخب مردم در دنیای تجارت جهانی تبدیل خواهد شد.
با این حال، بلاک چین بیت کوین هنوز باید تکامل پیدا کند و بتواند تراکنشهای بیشتری را در مدت زمان کوتاه انجام دهد. تا آن زمان، باید صبر کنیم و عملکرد بیت کوین را ببینیم.
محلهای احتمالی سکونت ساتوشی
بررسی پستهای ساتوشی در شبکههای Bitcointalk ،SourceForge و ایمیلهای او نشان میدهد که محل زندگی ساتوشی شهر لندن بوده است. ساتوشی در آوریل ۲۰۱۱ که تصمیم به ترک این حوزه گرفت، اطلاعات زیادی از خود باقی نگذاشت. اما با تحقیق در اطلاعاتی که از او در دست هست، میتوان محل زندگی او را به طور تقریبی شناسایی کرد. تمام اطلاعات باقی مانده از ساتوشی به شرح زیر است:
- اکانت Bitcointalk ساتوشی (شامل ۵۳۹ پست)
- ۳۴ ایمیل در دو فهرست مخاطبین cryptography و Bitcoin
- ۱۶۹ فعالیت در SourceForge
- فرادادههایی از وایت پیپر بیت کوین نسخههای ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹
- جنسیس بلاک
- آرشیوهای ویبک ماشین (Wayback Machine)
زمان پستها و پیامهای ساتوشی که جمعا شامل ۷۴۲ فعالیت در ۲۰۶ روز است، بهدقت بررسی شده است. زمان این فعالیتها از ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸، یعنی زمان اعلام راهاندازی بیت کوین در ایمیلها، آغاز شده و در ۱۳ دسامبر ۲۰۱۰، زمانی که ساتوشی آخرین ایمیل خود را ارسال کرد، پایان یافته است.
با استفاده از این دادهها، نمودارهای پراکندگی تهیه شدهاند زمان فعالیت ساتوشی ناکاموتو را در منطقههای زمانی مختلف نشان میدهند. با استفاده از این نمودارها نیز، لوکیشنی که ساتوشی ناکاموتو بیشترین فعالیت خود را از آنجا انجام داده است، شناسایی کردیم.
لوکیشنهای احتمالی ساتوشی، بریتانیا (GMT)، شرق ایالات متحده (EST)، منطقه اقیانوس آرام (PST)، ژاپن (JST) و استرالیا (AEST) هستند. سه لوکیشن اول غیرمعمول هستند و باید بیشتر بررسی شوند.
فعالیتهای شبکه Bitcointalk
ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto از تاریخ ۱۹ نوامبر ۲۰۰۹ تا ۱۳ دسامبر ۲۰۱۰، جمعا ۵۳۹ پست در این وبسایت منتشر کرده است. همه این پستها برچسب زمانی دارند که زمان انتشار آنها با ساعت جهانی یا UTC را نشان میدهد. از جهانی بودن زمانها مطمئن هستیم زیرا علیرغم ورود به سایت از لوکیشنهای مختلف، همان تاریخ و همان زمان برای انتشار پستها نشان داده میشود. از آنجایی که تمام پستها دارای ساعت جهانی هستند، میتوانیم آنها را دستهبندی و برای مناطق زمانی مختلف، نمودار ترسیم کنیم.
اروپا / لندن
ممکن است برخی افراد با نگاه به فضاهای خالی وسط نمودار فکر کنند که در این منطقه زمانی، ساتوشی از ۶ صبح تا ۱ بعدازظهر میخوابید. برای مثال، فعالیتهایی که بین ۶ و ۷ صبح انجام گرفته است، تنها ۲ درصد از کل فعالیتها را شامل میشود. یعنی ساتوشی در این منطقه زمانی، معمولا تا ساعات اولیه صبح فعالیتی انجام نمیداده است.
اما استثنائا چندین بار در این بازه فعالیت کرده است. بررسی عمیقتر نشان میدهد که در این منطقه زمانی، آخرین فعالیتهای ساتوشی در یک روز، اکثرا بین ۱ و ۳ صبح انجام میشده و این بازه ۲۰ درصد از فعالیت کل روزها را تشکیل میدهد. برای جلوگیری از اشتباهات احتمالی، بر اساس دادههای موجود برای هر منطقه زمانی، یک میانه با محدوده ۶ ساعته و یک نقطه شروع تعیین کردهایم.
شرق ایالات متحده
منطقه اقیانوس آرام
هر ۳ منطقه میتواند لوکیشن احتمالی ساتوشی باشد. در لندن، او شب بیدار میماند، تا صبح کار میکند و تا ظهر میخوابد. در منطقه شرق، تا پایان روز کار میکند و تا صبح زود میخوابد. در منطقه غرب، سحرخیز است، شب زود میخوابد و صبح خیلی زود بیدار میشود. تنها با بررسی این دادهها نمیتوان فهمید که محل زندگی ساتوشی کدام منطقه است.
فعالیتهای SourceForge
احتمالا ساتوشی Satoshi Nakamoto و توسعه دهندههای دیگر در روزهای ابتدایی بیت کوین بدون ساب ورژن (SVN) کار میکردند و یا از یک مخزن داده محلی استفاده میکردند، اما در روز ۳۰ آگوست ۲۰۰۹ (۸ شهریور ۸۸)، پروژه به SourceForge آپلود شد.
جمعا ۱۶۹ کامیت توسط ساتوشی و یا از نام کاربری او (s_nakamoto) در این سایت منتشر شده است. برچسب زمانی کامیتها نیز در فرمت UTC هستند. مشابه پستهای Bitcointalk، در هر ۳ منطقه زمانی برای فعالیتهای ساتوشی در SourceForge نیز نمودارهای پراکندگی تهیه شده است.
اروپا / لندن
شرق ایالات متحده
منطقه اقیانوس آرام
نمودارهای SourceForge با نمودارهای Bitcointalk همخوانی دارند. این یک نکته مثبت است، اما همچنان نمیتوان یکی از لوکیشنها را انتخاب کرد و هر منطقه دیگری نیز برای سکونت ساتوشی محتمل است.
ایمیلها
ساتوشی پس از اعلام پروژه خود از طریق فهرست ایمیل رمزنگاری در روز ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸، به مکاتبه و ارتباط با دیگر مخاطبین این فهرست ادامه داد و مخاطبین مشتاق بودند که درباره پروژه او بیشتر بدانند. ساتوشی در ۳۴ ایمیلی که در دو فهرست مخاطبین خود ارسال کرده، درباره ویژگیهای خود و مشکل دوبار خرج کردن بهطور مفصل توضیح داده است. آخرین ایمیل او در ۱۳ دسامبر ۲۰۱۰ ارسال شده است.
این ایمیلها شامل ایمیلها ساتوشی به مایک هرن (Mike Hearn)، وی دای (Wei Dai)، لازلو هانچ (Lazlo Hanecz)، جان ماتونیس (Jon Matonis) و داستین ترمل (Dustin Trammel) هستند. برای نمودارهای زیر، تنها از ایمیلهای دو فهرست رمزنگاری و بیت کوین استفاده شده است.
اروپا / لندن
شرق ایالات متحده
منطقه اقیانوس آرام
در این نمودارها نیز به همان الگوی فعالیت میرسیم. نمودارهای ایمیل نیز سرنخ مهمی درباره یکی از این ۳ منطقه به دست نمیدهند. حال باید تمام این اطلاعات را ترکیب کرده و به صورت جمعی بررسی کنیم.
ترکیب تمام فعالیتها
با ترکیب برچسبهای زمانی ۵۳۹ پست بیتکوین تاک، ۱۶۹ کامیت و ۳۴ ایمی، تصویر بهتری از الگوی فعالیت ساتوشی دریافت میکنیم. در این ترکیب، اولین فعالیت ایمیل اعلام بیت کوین در روز ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸ است. آخرین فعالیت هم اعلام انتشار نسخه ۰.۳.۱۹ در روز ۱۳ دسامبر است.
اروپا / لندن
نمودار کل فعالیتهای ساتوشی در منطقه زمانی اروپا/لندن، از اولین تا آخرین فعالیت
شرق ایالات متحده
منطقه اقیانوس آرام
احتمالا شما نیز متوجه الگوی S مانند در نمودار منطقههای لندن و شرق آمریکا شدهاید، اما ترکیب تمام نمودارها هم اطلاع دقیقی از محل زندگی ساتوشی به ما نمیدهد و همچنان هر ۳ منطقه میتواند محل زندگی او باشد.
به نمودارهای ژاپن و استرالیا نیز نگاهی میاندازیم.
آسیا/توکیو
از نمودار بالا میتوان فهمید که بعید است ژاپن محل زندگی ساتوشی در هنگام کار بر روی بیت کوین باشد. در ادامه مقاله نیز شواهد بیشتری برای حذف ژاپن از گزینههای احتمالی ارائه خواهد شد.
استرالیا/سیدنی
الگوی فعالیتها در این نمودار کاملا غیرمعقول و عجیب است، مگر اینکه ساتوشی یک خون آشام باشد! پس بهطور خلاصه، مجموع کل فعالیتهای ساتوشی یک الگوی واضح و مشخصی را در اختیار ما قرار میدهد. با این الگو میتوانیم حدس بزنیم که ساتوشی در زمان کار بر روی بیت کوین، در چه منطقهای ساکن بوده است. الگوی نمودارهای بالا نشان میدهد که ساتوشی ساکن یکی از سه منطقه زمانی گرینویچ (GMT)، شرق (ET) یا اقیانوس آرام (PT) بوده است.
پیام مخفی ساتوشی در جنسیس بلاک
با برسی جنسیس بلاک بیت کوین و پیام مخفی ساتوشی ناکاموتو در این بلاک، پی میبریم که احتمال منطقه زمانی GMT و لندن بیشتر از سایر منطقههاست. ساتوشی در جنسیس بلاک پیام مخفی خود را اینچنین بیان کرده است:
روزنامه تایمز ۳/ژانویه/۲۰۰۹ رئیس خزانهداری در آستانهی اهدای کمک مالی به بانکها است. (The Times (03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks
تیتر اشاره شده توسط ساتوشی، روز ۳ ژانویه ۲۰۰۹ (۱۴ دی ۸۷) در روزنامه تایمز چاپ شده بود:
با توجه به پیام ساتوشی و اشاره به این تیتر در جنسیس بلاک، احتمال زندگی کردن او در آمریکا بسیار پایین است. زیرا این شماره از روزنامه تایمز، اصلا در ایالات متحده چاپ نشد. روزنامه نیویورک تایمز روز ۲۶ می ۲۰۰۶ (۵ خرداد ۸۵) اعلام کرد که روزنامه تایمز لندن از روز ۶ ژوئن ۲۰۰۶ (۱۶ خرداد ۸۵) نسخه آمریکایی روزنامههای خود را در شهرهای واشنگتن و نیویورک توزیع خواهد کرد. به غیر از محدودیت جغرافیایی نسخه آمریکایی روزنامه تایمز، این نسخه تفاوت زیادی با نسخه بریتانیایی دارد.
یکی از خوانندگان دائمی روزنامه تایمز لندن که در آمریکا زندگی میکرد متوجه شد که نسخه آمریکایی معمولا ۶۴ صفحه و شنبهها ۹۶ صفحه است. این نسخه شامل گلچینی از بهترین بخشهای تایمز و مجله تایمز است. تعداد کم صفحهها یعنی بعضی از مطالب حذف شدهاند.
صفحه اول نسخه آمریکایی شامل ۱۰ خبر بینالمللی (نه درباره بریتانیا) بوده و اخبار مربوط به تجارت در آن بیشتر است. برخلاف نسخه بریتانیایی، نسخه آمریکایی با اخبار جهان شروع میشود. نسخه بریتانیا با بخش نظرها شروع شده و سپس به بهترین بخشهای شماره قبلی اشاره میکند.
در نسخه آمریکایی، پس از بخش تجارت، بخش سرگرمی قرار گرفته است که در نسخه بریتانیا وجود ندارد. کم حجم بودن نسخه آمریکایی نسبت به نسخه بریتانیا نشان دهنده وجود تعصب نسبت به اخبار آمریکایی است. مخاطب اصلی این نسخه، چهرههای بزرگ تجاری در نیویورک و سه ایالت مهم دیگر است. در روزنامههای یکشنبه نیز بیشتر مطالب فرهنگی بینالمللی جای گرفته است.
در نتیجه، به احتمال زیاد صفحه اول نسخه آمریکایی روزنامه تایمز در روز ۳ ژانویه مشابه نسخه بریتانیایی نبوده است. در واقع، با توجه به اطلاعات بالا، صفحه اول نسخه آمریکایی احتمالا شامل تیترهایی از اخبار بینالمللی بوده است. در واقع شاید تیتر موردنظر ساتوشی در آن بوده و شاید هم نبوده است. هیچ عکسی از نسخه آمریکایی روزنامه در روز ۳ ژانویه در اینترنت موجود نیست.
با این حال در سال ۲۰۰۹، اینترنت تا حد زیادی توسعه یافته بود و رسانهها خبری دارای وب سایت بودند. شاید فکر کنید خب ساتوشی ناکاموتو میتوانست به راحتی از وبسایت تایمز استفاده کند؛ اما اینطور نیست. در واقع تیتر منتشر شده در وبسایت کمی با تیتر روزنامه متفاوت بود. تیتری که در روزنامه از آن استفاده شده بود چنین مضمونی دارد: رئیس خزانهداری الیستر دارلینگ (Alistair Darling)، در آستانه اهدای کمک مالی به بانکها است.
در واقع، در تیتر وبسایت به نام رئیس خزانهداری نیز اشاره شده است و به همین دلیل احتمال اینکه ساتوشی مقاله را از وبسایت خبرگذاری خوانده باشد، بسیار کم است، چون اگر اینطور بود حتما همانند تیتر، نام شخص را نیز در جنسیس بلاک و در پیام مخفی خود میآورد. در نتیجه احتمال اینکه طبق بررسی ساعت منطقه زمانی گرینویچ (GMT)، محل زندگی ساتوشی در بریتانیا باشد بسیار بالاست. همچنین، با توجه به سرنخهای قبلی مانند استفاده از شیوه نگارش و کلمات بریتانیایی، به احتمال زیاد ساتوشی نه تنها بریتانیایی بوده بلکه هنگام کار بر روی بیت کوین، در لندن زندگی میکرده است.
دادههای نظرسنجی ملی خوانندگان نشان میدهد که در سال ۲۰۰۸، ۷۷۰ هزار نفر (۴۳ درصد) از ۱.۸ میلیون خواننده نسخه چاپی روزنامه، از لندن بودهاند. این یعنی از هر ۲ نفر در لندن، ۱ نفر روزنامه تایمز را خوانده است. با توجه با دادهها و اطلاعات اشاره شده در بخشهای قبلی مقاله و با توجه به اینکه لندن بزرگترین مرکز مالی و تجاری جهان است، احتمال سکونت ساتوشی در لندن بین سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰، بسیار زیاد است.
شواهد مخالف
اگر یک تئوری از تمام زوایا بررسی نشود، تئوری صحیح و استواری نخواهد بود. دادها و نمودارهایی مناطق زمانی قابل بحث نیست چون الگوی فعالیتهای ساتوشی واضح است؛ اما پیام مخفی در جنسیس بلاک را میتوان از جنبههای دیگر نیز بررسی کرد.
فراداده وایت پیپر
فایلهای PDF دارای فراداده یا متادیتا هستند. اولین نسخه وایت پیپر بیت کوین که توسط ساتوشی نوشته شده و روی کامپیوتر ذخیره شده است، دارای یک بر چسب زمانی است. مهتر از این، این فایل منطقه زمانی کامپیوتر او را نیز نشان میدهد.
- فراداده اولی که از این فایل بدست آمده، به شرح زیر است:
تاریخ ایجاد فایل: D:20081003134958–۰۷’۰۰’
یعنی ۳ اکتبر ۲۰۰۸ ساعت ۱۳:۴۹:۵۸ UTC-7. تغییر ساعت تابستانی (DST) در منطقه زمانی اقیانوس آرام، از دومین یکشنبه ماه مارس شروع میشود و تا یکشنبه اول نوامبر ادامه مییابد. در نتیجه، تاریخ اولین پیشنویس وایت پیپر بیت کوین مربوط به منطقه زمانی ایالات متحده/اقیانوس آرام است. فرمت زمانی این منطقه معمولا UTC-8 است، اما با اعمال DST به UTC-7 تبدیل میشود.
- فراداده نسخه دوم وایت پیپر در وبسایت بیت کوین نیز به شرح زیر است:
تاریخ ایجاد فایل: D:20090324113315–۰۶’۰۰’
یعنی ۲۴ مارس ۲۰۰۹ ساعت ۱۱:۳۳:۱۵ UTC-6. برای این تاریخ هم تغییر ساعت تابستانی اعمال شده است، اما ظاهرا مربوط به منطقه زمانی اقیانوس آرام نیست. فرمت این تاریخ ساعت کوهستانی (MT) است که به مناطق نیو مکزیکو، آریزونا و یوتا مربوط میشود.
این فرادادهها چند نکته مهم را گوشزد میکنند. از جمله اینکه ساتوشی برای برخی از فعالیتهای خود از ماشینهای مجازی استفاده کرده و منطقه زمانی را به منطقه دلخواه خود تنظیم کرده است. احتمال دیگر این است که ساتوشی هنگام کار بر روی این فایلها، عمدا منطقه زمانی کامپیوتر خود را تغییر داده است.
یک احتمال دیگر هم این است که، فایلهای PDF را خود ساتوشی ایجاد نکرده است. شاید او مطالب را روی کاغذ یا در یک فایل Word نوشته و فایل را برای ویرایش نهایی به فرد دیگری ارسال کرده است. با این فرض میتوان تفاوت مناطق زمانی دو نسخه وایت پیپر را توجیه کرد. یعنی با این فرض که ساتوشی نسخه دوم را به فرد دیگری ارسال کرده است.
نهایتا، میدانیم که ساتوشی درباره حریم خصوصی بسیار حساس بود. پس اگر در نظر بگیریم که هر دو فایل توسط خود او ایجاد شده است، بعید است که ساتوشی فراموش کرده باشد فراداده فایلها را حذف کند یا آنها را تغییر دهد. در نتیجه، بسیار محتمل است که ساتوشی منطقه زمانی فایلها را تغییر داده باشد تا در صورت لو رفتن فراداده فایلها، حریم خصوصی او فاش نشود.
دسترسی به نسخههای دیجیتال روزنامه تایمز
همانطور که قبلتر اشاره شد، قطعا ساتوشی در پیام مخفی جنسیس بلاک از تیتر وبسایت استفاده نکرده است. چون تیتر وبسایت با تیتر نسخه چاپی روزنامه متفاوت است. اما طبق این دادهها از سایت Web Archives، صفحهای در وبسایت تایمز وجود داشت که تصویر روزنامهها به صورت روزانه در آن آپلود میشد.
اما هیچ تصویری از روزنامه ۳ ژانویه ۲۰۰۹ در بایگانی اینترنت نیست. اما احتمالا تصویری از صفحه اول این روزنامه وجود داشته است. نشریات دیگر نیز خلاصهای از اخبار روزنامههای مختلف جهان را منتشر میکردند. مثلا رویترز در خلاصه اخبار روز ۳ ژانویه ۲۰۰۹، به تیتر «رئیس خزانهداری در آستانهی اهدای کمک مالی به بانکها است» اشاره کرده است.
همچنین، امکان خرید اشتراک نسخههای دیجیتال روزنامه برای خوانندگان وجود داشته است. تمام این شواهد نشان میدهد که حتی اگر ساتوشی در آمریکا بود، با روشهای مختلف میتوانست تیتر موردنظر را مشاهده کند.
اما چرا یک نفر به جای اینکه بهسادگی اخبار را از صفحه اول وبسایت بخواند، از روزنامهها و یا از اشتراک دیجیتال استفاده میکند؟ هر کسی که ایمیلها و پستهای ساتوشی را بخواند متوجه میشود که ساتوشی میدانست کار او غیرمعمول و استثنایی است. ساتوشی ناکاموتو نمیخواست زیاد جنجال به پا کند، اما میدانست که بیت کوین یک اتفاق بزرگ خواهد بود.
در نتیجه، احتمالا جنسیس بلاک بیت کوین یک نقطه تاریخی مهم برای ساتوشی بود و برای همین او تصمیم گرفت یک پیام مخفی و ماندگار در آن جایگذاری کند. یعنی او به دنبال یک پیام مرتبط، خاص و ماندگار بود و تنها با خواندن یک مقاله کوتاه یا گوش دادن به خلاصه اخبار در برنامه صبحگاهی، نمیتوان چنین پیام خاص و ماندگاری را خلق کرد.
شاید ساتوشی چند روز بعد درباره مقاله شنیده است و تصمیم گرفته است که با تیتر مقاله یک پیام مخفی در جنسیس بلاک بسازد. بعد از جنسیس بلاک، اولین بلاک بیت کوین در روز ۹ ژانویه ۲۰۰۹ استخراج شده است. با در نظر گرفتن این سناریو، او مقاله را مثلا در روز ۷ ژانویه دیده و در این تاریخ کدهای جنسیس بلاک را دوباره بر اساس آن نوشته است.
در روز بعد هم اولین تراکنش بیت کوین را بین خودش و هال فینی (Hal Finney) انجام داده است. جالب است بدانید که جنسیس بلاک استخراج نمیشود. جنسیس بلاک یک متن چند خطی در کد منبع بیت کوین است. در تصویر زیر، جنسیس بلاک نسخه ۰.۱.۰ نرمافزار (اولین نسخه رسمی منتشر شده توسط ساتوشی در ۸ ژانویه ۲۰۰۹) را مشاهده میکنید:
برچسب زمانی جنسیس بلاک (block.nTime) ۳ ژانویه ۲۰۰۹ ساعت ۱۸:۱۵:۰۵ UTC است. پس احتمال اینکه ساتوشی چند روز پس از انتشار مقاله درباره آن شنیده و برچسب زمانی جنسیس بلاک را به تاریخ ۳ ژانویه و یک ساعت رندوم تنظیم کرده باشد، بسیار کم است.
در نهایت، آیا ممکن است که تیتر وبسایت در ابتدا همانند روزنامه بوده، اما بعدا ویرایش شده و اسم رئیس خزانهداری به آن اضافه شده باشد؟ این احتمال ممکن نیست، چون این پست و این پست نشان میدهند که تیتر وبسایت در روز ۳ ژانویه همین تیتر کنونی است. در این پستها به تیتر مقاله از وبسایت تایمز اشاره شده است.
پرسش و پاسخ (FAQ)
- ساتوشی ناکاموتو کیست؟
ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) نام فرد یا گروهی است که بیت کوین را در سال ۲۰۰۸ طراحی کردهاند. با معرفی بیت کوین توسط ساتوشی ناکاموتو تکنولوژی جدیدی به نام بلاک چین نیز به دنیا معرفی شد. همچنین ناشناس بودن ساتوشی باعث رازآلود شدن و هیجانانگیز شدن بیت کوین شده است و به همین دلیل بسیاری از افراد در نقاط مختلف دنیا ادعا کردهاند که ساتوشی ناکاموتو هستند.
- ساتوشی ناکاموتو چه میزان بیت کوین در اختیار دارد؟
این موضوع به طور دقیق مشخص نیست؛ اما آماری وجود دارد که زمان راهاندازی شبکه بیت کوین، ساتوشی بلاکهای اولیه را استخراج کرده است و چیزی حدود ۱ میلیون بیت کوین متعلق به خود اوست. این مقدار با احتساب قیمت لحظهای بیت کوین (۲۳,۷۰۰ دلار) چیزی حدود ۲۴ میلیارد دلار است.
- هدف ساتوشی ناکاموتو چیست؟
هدف ناکاموتو، رفع مشکلاتی است که پولهای رایج در حال حاضر با آنها مواجه هستند. او در سال ۲۰۰۸، ایده بیت کوین و بلاک چین را به دنیا معرفی کرده و در یک مقاله مفصل به مشکلات پول فیات و مزیتهای بیت کوین پرداخته است.
جمعبندی
همواره برای بسیاری از علاقهمندان و فعالان حوزه ارز دیجیتال این سوال مطرح میشود که حقیقتا ساتوشی ناکاموتو کیست.
با گذشت سالها، هنوز هویت ساتوشی ناکاموتو Satoshi Nakamoto خالق بیت کوین، فاش نشده است و رمز و رازهای زیادی درباره او وجود دارد، اما از طریق دادهها و سرنخهای باقی از مکاتبات و فعالیتهای ساتوشی، میتوان به جنبههایی از شخصیت و نحوه کار او پی برد. در این مقاله تمام اطاعات موجود درباره ساتوشی ناکاموتو و هویتهای احتمالی او را گردآوری کردهایم.
همچنین در بخش دوم مقاله، با توجه الگوهای فعالیت ساتوشی، تلاش کردیم تا محل سکونت احتمالی او را کشف کنیم. اما هیچ چیز را نمیتوان با قاطعیت کامل گفت، و تمام تئوریها یک احتمال است. شما درباره شخصیت ساتوشی ناکاموتو چه فکری میکنید؟ به نظر شما او یک شخص شخص است یا گروهی از توسعهدهندگان بیت کوین را خلق کردهاند؟