آینده را با صرافی سیمیا معامله کنید!

آوالانچ AVAX

پردازش ۴۵۰۰ تراکنش در ثانیه و تایید تراکنش‌ها در کمتر از یک ثانیه،‌ این موارد بخشی از ویژگی‌های آوالانچ AVAX است. آوالانچ یک پلتفرم متن باز برای راه‌اندازی برنامه‌های غیرمتمرکز مالی و استقرار بلاکچین‌های سازمانی در یک اکوسیستم قابل همکاری و بسیار مقیاس‌پذیر است.

توسعه‌دهندگانی که روی پلتفرم Avalanche کار می‌کنند، می‌توانند به راحتی برنامه‌های قدرتمند، قابل اعتماد و ایمن و شبکه‌های بلاکچین سفارشی را با مجموعه قوانین پیچیده ایجاد کنند و یا از زیرمجموعه‌های خصوصی یا عمومی موجود استفاده کنند.

در این مقاله پس از پرداختن به این که آوالانچ چیست و نحوه کار آن، تیم، شرکا و سرمایه‌گذاران، نقشه راه،‌ شرکا و کوین AVAX را بررسی می‌کنیم. با صرافی سیمیا همراه باشید.

پلتفرم Avalanche چیست؟

آوالانچ
منبع: avaxholic.com

توسعه‌دهندگان آزمایشگاه‌های Ava ادعا می‌کنند که آوالانچ اولین شبکه قراردادهای هوشمند است که به صورت استاندارد در کمتر از یک ثانیه تراکنش‌ها را تایید می‌کند. آوالانچ شبکه اصلی خود را در سپتامبر ۲۰۲۰ راه اندازی کرد. توکن اصلی این پلتفرم یعنی AVAX، کارهای مختلفی را در آوالانچ انجام می‌دهد و همچنین به عنوان پاداش و سیستم پرداخت برای کاربران عمل می‌کند.

Avalanche از کل ابزار توسعه اتریوم پشتیبانی می‌کند و میلیون‌ها تاییدکننده مستقل را قادر می‌سازد تا به عنوان تولیدکنندگان بلاک مشارکت کنند. این شبکه آزمایشی بیش از ۱۰۰۰ فول نود و تولیدکننده بلاک داشته و رکورد جهانی را در این مورد شکسته است.

پلتفرم Avalanche قابلیت پردازش تراکنش‌های بیشتری را نسبت به اکثر شبکه‌های بلاکچینی موجود دارد (۴۵۰۰ تراکنش در ثانیه)، همچنین این شبکه همانند بسیاری دیگر از بلاکچین‌ها نیست که با به دست آوردن ۵۱ درصد قدرت شبکه ناامن شود. آوالانچ از الگوریتم اجماع متفاوتی استفاده می‌کند که در بخش‌های بعد بیشتر در مورد آن توضیح می‌دهیم.

با گذشت زمان، مردم به درک نادرستی از مشاهده بلاکچین‌های موجود رسیده‌اند که بلاک چین‌ها کُند بوده و مقیاس‌پذیر نیستند. پلتفرم آوالانچ برای دستیابی به تضمین‌های ایمنی قوی، ضمن دستیابی به قطعیت (Finality) سریع و توان بالا بدون به خطر انداختن تمرکززدایی، از رویکرد جدیدی برای اجماع  استفاده می‌کند.

بر خلاف سایر شبکه‌ها که شرایط و ضوابط مشارکت شبکه را به طور یکنواخت در سیستم تحمیل می‌کنند، آوالانچ به افراد و موسسات این قدرت را می‌دهد که به راحتی برنامه‌های قدرتمند، قابل اعتماد و ایمن و شبکه‌های بلاکچین سفارشی با قوانین پیچیده ایجاد کنند یا در شبکه‌های خصوصی یا عمومی موجود متناسب با موارد استفاده آنها کار کنند.

هدف آوالانچ AVAX چیست؟

آوالانچ نیز مانند چندین پروژه دیگر بستری برای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز است و با هدف رفع نواقص اتریوم ایجاد شد. تمرکز پروژه Avalanche روی مقیاس‌پذیری معطوف شده است و با ارائه معماری و ساختاری جدید، تلاش کرده تا بتواند تعداد زیادی تراکنش را در لحظه پردازش کند،‌ ضمن این‌که میزان قابل قبولی از غیرمتمرکز بودن نیز به همراه داشته باشد.

آوالانچ به نوعی به دنبال ایجاد شرایطی برای مبادله دارایی به صورت جهانی است که به هر کسی امکان می‌دهد هر نوع دارایی دیجیتال را راه‌اندازی یا معامله کند و آن را به صورت غیرمتمرکز با استفاده از قراردادهای هوشمند و سایر فن آوری‌های پیشرفته کنترل کند.

آوالانچ چطور کار می‌کند؟

پروتکل اجماع آوالانچ 1024x512 1
منبع: docs.avax.network

یکی از تفاوت‌های Avalanche و سایر شبکه‌های غیرمتمرکز، پروتکل اجماع آن است. پروتکل اجماعی که در آوالانچ برای قراردادهای هوشمند بهینه شده است، Snowman نام دارد. هم‌چنین آوالانچ از DAG‌ یا گراف مدور جهت‌دار به عنوان دفترکل توزیع‌شده استفاده می‌کند.

پروتکل‌های خانواده آوالانچ از طریق رای‌دهی پی‌درپی (مکرر) بر اساس الگوهای جزئی کار می‌کنند. هنگامی که یک ولیدیتور تعیین می‌کند که آیا یک تراکنش باید پذیرفته شود یا رد شود، از یک زیرمجموعه تصادفی کوچک از ولیدیتورها می‌پرسد که آیا فکر می‌کنند معامله باید پذیرفته یا رد شود.

اگر اعتبارسنجی که از او سوال شده فکر کند که تراکنش نامعتبر است، قبلا تراکنش را رد کرده است یا تراکنش را متناقض می‌بیند، پاسخ می دهد که فکر می‌کند تراکنش باید رد شود. در غیر این صورت پاسخ می‌دهد که فکر می‌کند تراکنش باید پذیرفته شود.

اگر بخش بزرگی (آلفا) از ولیدیتورهای نمونه پاسخ دهند که فکر می‌کنند تراکنش باید پذیرفته شود، اعتبارسنج ترجیح می‌دهد تراکنش را بپذیرد. به عبارت دیگر وقتی در آینده در مورد تراکنش از او سوال شود، پاسخ می‌دهد که فکر می‌کند تراکنش باید پذیرفته شود. به طور مشابه، اگر بخش بزرگی از ولیدیتورها پاسخ دهند که فکر می‌کنند تراکنش باید رد شود، ولیدیتور ترجیح می‌دهد معامله را رد کند.

ولیدیتور این فرآیند نمونه‌برداری را تکرار می‌کند تا زمانی که میزان آلفا از اعتبارسنج‌های درخواست شده به همان روش (قبول یا رد) برای دورهای متوالی β بتا پاسخ دهند.

در حالت معمولی که تراکنش هیچ تضادی ندارد، نهایی‌شدن (Finalization) خیلی سریع اتفاق می‌افتد. هنگامی که تضاد وجود دارد، ولیدیتورهای صادق به سرعت در اطراف تراکنش‌های دارای تضاد جمع می‌شوند و تا زمانی که همه آن‌ها آن نظرشان در مورد تراکنش را بگویند، وارد یک حلقه بازخورد مثبت می‌شوند. این امر منجر به پذیرش معاملات غیرمتعارض و رد معاملات دارای تضاد می شود.

پلتفرم آوالانچ

زنجیره های پلتفرم آوالانچ 1024x512 1
منبع: docs.avax.network

Avalanche دارای ۳ بلاک چین داخلی است:

  •  Exchange Chain (X-Chain): به عنوان یک زنجیره ساده برای پرداخت و پلتفرم غیرمتمرکز برای ایجاد و ترید دارایی‌های دیجیتال عمل می‌کند. X-Chain از ماشین مجازی آوالانچ (AVM) استفاده می‌کند. API های زنجیره X به کاربران اجازه می‌دهد تا دارایی‌ها را روی این زنجیره ایجاد و معامله کنند.
  •  Platform Chain (P-Chain): یک بلاکچین متادیتا در Avalanche است و ولیدیتورها را هماهنگ، ساب‌نت‌های فعال را رصد و ایجاد زیرشبکه‌های جدید را امکان‌پذیر می‌کند. P-Chain این زنجیره از پروتکل اجماع اسنومن استفاده می‌کند. APIهای زنجیره P به کاربران اجازه می‌دهد تا ساب‌نت ایجاد کنند، ولیدیتورها را به ساب نت اضافه کنند و بلاکچین‌ها را ایجاد کنند.
  •  Contract Chain (C-Chain): به کمک APIهای زنجیره C، می‌توان قراردادهای هوشمند را ایجاد کرد. این زنجیره با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است.

هر ۳ بلاکچین توسط شبکه اصلی (Primary Network) اعتبارسنجی و ایمن می‌شوند. شبکه اصلی یک ساب‌نت (Subnet) ویژه است و همه اعضای همه ساب‌نت‌های سفارشی باید با استیک کردن حداقل ۲۰۰۰ AVAX عضو شبکه اصلی باشند.

استیکینگ (Staking) در دنیای رمز ارزها به چه معناست؟

یک ساب نت یا ساب نتورک، مجموعه‌ای پویا از ولیدیتورها است که با یکدیگر برای دستیابی به اجماع در مورد وضعیت مجموعه‌ای از بلاکچین‌ها کار میکنند. سابت نت‌های آوالانچ ویژگی‌های خاصی دارند،‌ از جمله ایجاد ساب نت مخصوص اپلیکیشن، ایجاد ساب نت خصوصی یا عمومی، توکنومیکس دلخواه و غیره. در مقاله زیر به طور کامل در مورد آن‌ها توضیح داده شده است.

بنیانگذاران آوالانچ چه کسانی هستند؟

Ava Labs Team Founders
منبع: cryptoast.fr

AVA LABS تیم پشت پروژه آوالانچ است. آن‌ها سه بنیانگذار دارند که از جمله آنها Emin Gün Sirer، دانشمند پیشکسوت کامپیوتر است که مدت‌ها با شبکه بیت کوین ارتباط داشت. Sirer مدت‌هاست که درگیر مقیاس‌پذیری بیتکوین است و اجماع آوالانچ نتیجه پیگیری مستقیم این تحقیق است.

مکانیزم اجماع آوالانچ اجازه می‌دهد حجم تراکنش‌های آن به مراتب بیشتر از بیت کوین باشد و با درگاه‌های پرداخت مانند ویزا رقابت کند.مانند Sirer، کوین سکنیگی (Kevin Sekniqi) و تد یین (Maofan Ted Yin)، دیگر بنیانگذاران این پلتفرم، با دانشگاه کرنل در ارتباط هستند. Sirer مشاور Yin است که دکترای علوم کامپیوتر را می‌گذراند. اعضای دیگر این تیم را متخصصان علوم کامپیوتر، اقتصاد، دارایی و حقوق تشکیل می‌دهند.

بررسی نقشه راه Avalanche

داشتن یک نقشه راه با جزئیات کامل و برنامه زمان‌بندی مشخص، از نقاط قوت یک پروژه به شمار می‌آید. با بررسی داکیومنت، وایت‌پیپر و مدیوم آوالانچ نقشه راهی برای سال ۲۰۲۲ این پروژه پیدا نکردیم. آخرین مطلب مرتبط،‌ نقشه راه سال ۲۰۲۱ آوالانچ است که در قالب یک مقاله مدیوم منتشر شده است.

در سال ۲۰۲۱ آوالانچ روی کارهای زیر متمرکز بوده است:

  • بهبود تجربه کاربری کیف پول Avalanche
  • پل بلاکچینی بین آوالانچ و اتریوم
  • کارمزد پویا برای زنجیره C
  • حاکمیت برای زنجیره P
  • توسعه و گسترش نقدینگی و اکوسیستم

آوالانچ چه مشارکت‌ها و سرمایه‌گذارهایی داشته است؟

با بررسی آولانچ در وبسایت مساری، می‌بینیم که آوالانچ سرمایه‌گذارهای زیاد و مطرحی داشته است. این پروژه در راندهای مختلف، نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. لیست زیر تعدادی از سرمایه‌گذارهای آوالانچ را نشان می‌دهد:

  • AU21 Capital
  • Andreessen Horowitz
  • Bitmain Technologies
  • Digital Asset Capital Management
  • Three Arrows Capital
  • Polychain Capital
  • NGC Ventures
  • Galaxy Digital
  • Dragonfly Capital
  • HashKey

آوالانچ همچنین همکاری‌های زیادی نیز با پروژه‌های مختلف داشته است. از جمله پارتنرشیپ‌های آوالانچ می‌توان به همکاری با مسترکارت، لیمینال (ارائه‌دهنده زیرساخت قوی برای نگه‌داری امن دارایی‌های دیجیتال)، Shopping.io و Deloitte اشاره کرد.

بررسی ارزدیجیتال AVAX

AVAX
منبع: medium.com

کوین AVAX رمز ارز اصلی پلتفرم Avalanche است و برای ایمن‌سازی شبکه از طریق استیکینگ، پرداخت کارمزدها و تامین یک واحد اساسی بین ساب‌نت‌های ایجاد شده در بستر Avalanche استفاده می‌شود. تعداد آواکس‌ به ۷۲۰ میلیون واحد محدود شده است؛ از این میزان ۳۶۰ میلیون AVAX در هنگام راه اندازی ایجاد شد، در حالی که ۳۶۰ میلیون دیگر به عنوان پاداش استیکینگ که طی سال‌های آینده منتشر خواهد شد، استفاده می‌شود. مطابق با عکس فوق AVAX با نسبت‌های زیر و با دوره‌های واگذاری مختلف از ۱ سال تا ۱۰ سال به شرح زیر توزیع شده است:

  • ۵۰ درصد برای پاداش استیکینگ
  • ۲.۵ درصد فروش در مرحله Seed
  • ۳.۵ درصد فروش خصوصی
  • ۹.۹۷ درصد فروش‌های عمومی مختلف
  • ۹.۲۶ درصد برای بنیاد
  • ۷ درصد برای جامعه و توسعه‌دهندگان
  • ۰.۲۷ درصد برنامه تشویقی تست‌نت
  • ۵ درصد برای شرکای استراتژیک
  • ۲.۵ درصد برای ایردراپ
  • ۱۰ درصد برای تیم

به گزارش میهن بلاکچین در زمان نگارش این مقاله ۲۸۲ میلیون از ۴۰۶ میلیون AVAX در گردش است و قیمت آوالانچ برابر با ۲۰.۱۷ دلار است. کوین AVAX از نظر ارزش بازار، رتبه ۱۵ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این توکن حدود ۵.۷ میلیارد دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۳۹۰ میلیون دلار بوده است. این رمزارز در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۹۹ کمترین قیمت خود یعنی ۲.۸۰ دلار و در تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۰ بیش‌ترین قیمت خود یعنی ۱۴۴.۹۶ دلار را ثبت کرده است.

AVAX را از کجا بخریم؟

رمزارز بومی شبکه آوالانچ یعنی AVAX در صرافی‌های مختلفی لیست شده است. برای خرید AVAX می‌توان به صرافی‌های متمرکز بایننس، کوین‌بیس،‌ کوکوین، FTX،‌ هیوبی،‌ بیتفینکس، پولونیکس، کراکن، بای‌بیت و بیترکس استفاده کرد.

کیف پول مناسب AVAX چیست؟

کوین AVAX را می‌توان در کیف پول‌های نرم‌افزاری متامسک، بایننس چین ولت، تراست ولت، مث ولت و کیف پولی رسمی آوالانچ یعنی Avalanche Wallet نگهداری کرد. همچنین می‌توان این رمزارز را در کیف پول‌های سخت‌افزاری ترزور و لجر نیز ذخیره‌سازی کرد.

پرسش و پاسخ (FAQ)

  • شبکه آوالانچ (Avalanche) چیست؟
    آولانچ یک پلتفرم متن باز است که به منظور راه‌اندازی برنامه‌های غیر‌متمرکز مالی و استقرار بلاکچین‌های سازمانی در یک اکوسیستم قابل همکاری با مقیاس‌پذیری بالا استفاده می‌شود. توسعه‌دهندگان می‌توانند از بستر شبکه Avalanche برای ساخت و راه‌اندازی برنامه‌های غیرمتمرکز (DApp) قابل اطمینان، ایمن و دارای ویژگی‌های متنوع استفاده کنند. هدف شبکه آوالانچ راه‌اندازی پلتفرمی برای انجام مبادلات جهانی است که به تمامی افراد اجازه می‌دهد دارایی‌های متنوع را به صورت غیر‌متمرکز بر بستر آن ایجاد کرده و یا راه‌اندازی کنند. 
  • ارزدیجیتال AVAX چیست؟
    کوین AVAX رمزارز بومی شبکه آوالانچ است. از این رمزارز به منظور تامین امنیت شبکه از طریق گواه اثبات سهام (POS) و با استیکینگ آواکس در قراردادهای هوشمند استفاده می‌شود. همچنین از ارز‌دیجیتال AVAX برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها در شبکه Avalanche و تأمین یک واحد اساسی بین چندین شبکه فرعی ایجاد شده در بستر آوالانچ استفاده می‌شود.

جمع بندی

آوالانچ بستری برای قراردادهای هوشمند و توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز است که تمرکز آن روی مقیاس‌پذیری است. این شبکه تراکنش‌های زیادی را در لحظه پردازش کرده و هر تراکنش را در کمتر از ۱ ثانیه تایید می‌کند. سه زنجیره X-Chain، P-Chain و C-Chain و همچنین ساب‌نت‌ها بخش‌های مهم پلتفرم آوالانچ هستند که قابلیت‌های ویژه و APIها را در اختیار توسعه‌دهندگان می‌گذارند.

آوالانچ به جای بلاکچین از DAG استفاده می‌کند و الگوریتم اجماع منحصر به فردی دارد. در این مقاله در رابطه با این که آوالانچ چیست و چطور کار می‌کند صحبت شد. هم‌چنین تیم،‌ سرمایه‌گذاران،‌ نقشه راه و کوین این شبکه یعنی AVAX نیز بررسی شد.

اسکرول به بالا
صرافی سیمیا می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن اعلان ها
اجازه دادن به اعلان‌ها