صرافی بایننس (Binance) لقب بزرگترین اکسچنج رمزارز جهان را در اختیار دارد. عمده حجم معاملات بازار ارزهای دیجیتال در صرافی بایننس انجام میپذیرد. صرافی بایننس خدمات مختلفی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد و از این رو تعداد کاربران آن نسبت به سایر صرافیها بسیار بیشتر است. پیش از تحریم ایران توسط بایننس تریدرهای ایرانی نیز بیشتر از طریق این صرافی خرید و فروش و ترید ارزهای دیجیتال خود را انجام میدادند؛ اما پس از تحریم ایران توسط بایننس شرایط کاربران ایرانی به طور کلی تغییر کرده است. در این مقاله ابتدا به این میپردازیم که صرافی بایننس چیست و سپس به صورت کامل با سیاستها و محصولات آن آشنا خواهیم شد و رویکرد بایننس در قبال کاربران ایرانی را مورد بررسی قرار خواهیم داد. با صرافی سیمیا همراه باشید.
فهرست محتوا
صرافی بایننس چیست؟
کمتر کسی را میتوان یافت که به نوعی با صنعت رمزارزها آشنا باشد، ولی اسم صرافی بایننس به گوشش نخورده باشد؛ اما بایننس چیست؟ Binance نام یک صرافی محبوب ارزهای دیجیتال است که ابتدا در چین تاسیس شد. این صرافی توانست در سال ۲۰۱۸ از سایر رقبای خود پیشی بگیرد و به بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان تبدیل شود. همچنین این صرافی توانسته کماکان این عنوان را برای خود حفظ کند.
اما کلمه Binance چیست و به چه معنایی است؟ نام Binance از ترکیب دو کلمهی Binary به معنای دودویی (صفر و یک) و Finance به معنای امور مالی تشکیل شده است. موسس و مدیر ارشد اجرایی این شرکت آقای Changpeng Zhao ملقب به CZ است که پیشتر مدیر ارشد فنی صرافی OKCoin بوده و میتوان گفت سهم عمدهای در موفقیت چشمگیر این صرافی داشته است.
رمزارز BNB در جولای ۲۰۱۷ (۱۰ تیر ۱۳۹۶) با برگزاری ICO راهاندازی شد. توکنهای BNB در بین سرمایهگذاران مختلف مانند سرمایهگذاران اولیه و تیم موسس بایننس به عنوان بخشی از ICO تقسیم شد و بایننس توانست در طی این عرضه اولیه بیش از ۱۵ میلیون دلار سرمایه جذب کند. رمز ارز BNB در ابتدا یک توکن بر بستر ERC-20 بود. سپس این صرافی شبکه بلاک چین خود را تحت عنوان شبکه بلاکچین Binance راهاندازی کرد. در گام بعدی بایننس شبکه Smart Chain خود را نیز ارائه داد که بستری برای نوشتن قرارداد هوشمند است. همانند آن چیزی که شبکه اتریوم ارائه میدهد.
عرضه اولیه کوین چیست؟ همه چیز درباره جذب سرمایه با ICO
اما آیا کاربران ایرانی میتوانند در این صرافی فعالیت کنند؟ شرایط وریفای حساب در این صرافی با هویت ایرانی امکانپذیر است؟ آیا فعالیت در این صرافی با استفاده از VPN ممکن است؟ در ادامه این موارد و سوالهای دیگری که در مورد این صرافی مطرح میشود را مورد بررسی قرار دادهایم.
موسس صرافی بایننس کیست؟
چانگ پنگ ژائو (changpeng Zhao) موسس صرافی بایننس است. این مرد ۴۳ ساله چینی که به اختصار CZ نامیده میشود، بنیانگذار صرافی بایننس بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در جهان است. چانگ پنگ ژائو بنیانگذار و موسس صرافی ارز دیجیتال بایننس است.
بسیاری او را بیل گیتس صنعت ارزهای دیجیتال میدانند. مجله فوربس در سال ۲۰۱۸، CZ را سومین مرد ثروتمند در حوزه ارزهای دیجیتال معرفی کرد. چانگ پنگ ژائو همچنین صرافی Binance را در کمتر از ۷ ماه به بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در جهان تبدیل کرد. این صرافی با مدیریت CZ مسیر رشد و ترقی را به سرعت پیمود و اکنون به یکی از ارکان اصلی بازار ارزهای دیجیتال تبدیل شده و فعالیتهای آن گستره وسیعی از حوزه بلاک چین و رمزارزها را دربرگرفته است. در ادامه با موسس این صرافی بیشتر آشنا خواهیم شد.
چانگ پنگ ژائو یا CZ کیست؟ از کار در مکدونالد تا تاسیس صرافی بایننس
چانگ پنگ ژائو در سال ۱۹۷۷ میلادی در استان جیانگسو چین به دنیا آمد. پدر و مادر CZ هر دو معلم بودند. پدر او عقاید سیاسی مخالف حکومت چین داشت و همین موضوع باعث شد تا در سن ۱۲ سالگی چانگ پنگ ژائو همراه خانوادهاش از کشور چین اخراج شوند. خانواده او مجبور به ترک کشورشان شدند و در نهایت به کانادا مهاجرت کردند.
موسس صرافی بایننس در مصاحبهای اشاره میکند که من تقریبا هر ۵ سال یکبار محل زندگی خود را تغییر دادهام و در کشورهای زیادی از جمله چین، کانادا، هنگ کنگ، ژاپن و سنگاپور زندگی کردهام. او در سنین نوجوانی به دلیل مشکلات مالی خانواده وارد بازار کار شد. مهاجرت به کشور جدید شرایط دشواری را برای او و خانوادهاش بوجود آورده بود که او را مجبور به کار کردن میکرد. کار در مک دونالد و در شیفت شبانه پمپ بنزین از جمله مشاغلی بود که موسس بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان در آنها مشغول به کار بوده است.
صرافی بایننس کجاست؟
یکی از سوالهای رایج در میان فعالان ارزهای دیجیتال این است که صرافی بایننس در چه کشوری تاسیس شده است؟ در حال حاضر دفتر مرکزی آن در کدام کشور است و صرافی Binance ملزم به رعایت قوانین کدام کشور است؟
بایننس، در سال ۲۰۱۷ در چین تاسیس شد و سرورها و دفتر مرکزی این صرافی در این کشور قرار داشت؛ اما به دنبال تحریم مبادلات رمزارزها در چین این صرافی در ماه سپتامبر ۲۰۱۷ (آذر ماه ۱۳۹۶) مجبور شد دفتر مرکزی و سرورهای خود را از چین خارج کرده و به کشور ژاپن منتقل کند.
در سال ۲۰۱۸ کشور ژاپن نیز فشارها و محدودیتهایی را به این صرافی اعمال کرد و Binance را مجبور کرد تا دفتر مرکزی و سرورهای خود را به کشور مالتا منتقل کند. تا این لحظه صرافی بایننس در این کشور مستقر است و ملزم به رعایت قوانین آنجاست. لذا قوانینی که در چین، ژاپن و یا آمریکا وضع میشود الزامی برای صرافی بایننس بوجود نخواهد آورد؛ البته همواره CZ مدیرعامل این صرافی بیان داشته است که بایننس دفتر مرکزی ندارد و این صرافی به صورت غیرمتمرکز مدیریت میشود.
محصولات صرافی Binance
صرافی بایننس را میتوان از جمله شرکتهایی دانست که محصولات خلاقانه و ایدههای نوینی را در بازار ارزهای دیجیتال معرفی و اجرا کرده و میکند. با وجود عمر کوتاه، این صرافی ارز دیجیتال محصولات متنوعی را ارائه میدهد که در این بخش قصد داریم این محصولات را معرفی کنیم.
صرافی متمرکز بایننس
Binance Exchange پلتفرم صرافی متمرکز بایننس اولین و اصلیترین محصول این شرکت است و مابقی پروژهها حول آن و پس از این پلتفرم شکل گرفتهاند. تعداد بسیار زیادی از پروژههای مطرح بازار در این پلتفرم لیست شده و در جفت ارزهای مختلفی قابل معامله هستند.
میانگین حجم معاملات روزانه در صرافی بایننس ۸ میلیارد دلار است که بسیار بالاتر از سایر رقبا بوده و به همین دلیل به عنوان بزرگترین صرافی رمز ارز جهان شناخته میشود. در این صرافی در هر ثانیه بیش از ۱,۴۰۰,۰۰۰ تراکنش و معامله انجام میشود که عملا مشکل نقدینگی و نقدشوندگی برای تریدرها در آن وجود ندارد. علاوه بر بازار اسپات در این پلتفرم بازار معاملاتی فیوچرز، مارجین، آپشن و مشتقات نیز ارائه میشود و از این رو طیف گستردهای از خدمات مورد نیاز تریدرها را برطرف کرده است. در ویدیوهای آموزشی زیر میتوانید به طور کامل با بازارهای مختلف بایننس و نحوه معامله در آنها آشنا شوید.
آکادمی بایننس
Binance Academy در جهت بالا بردن سطح آگاهی کاربران در مورد فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال در اواخر سال ۲۰۱۸ تاسیس شد. در این آکادمی آموزشهای مختلفی در مورد مسائل فنی، امنیتی و مالی این صنعت در قالب ویدیو، مقاله و آموزشهای آنلاین به صورت کاملا رایگان موجود است.
سرویس بایننس لایو
سرویس بایننس لایو (Binance Live) سرویسی برای ساخت و اشتراکگذاری محتواهای ویدیویی در بازار ارزهای دیجیتال است. کاربران میتوانند از طریق بایننس لایو جلسات افراد تاثیرگذار در بازار رمزارزها را تماشا کرده و تجزیه و تحلیل وضعیت بازار را از نگاه تحلیلگران مشاهده کنند.
همچنین این پلتفرم به کاربران اجازه میدهد تا تجربیات خود را در زمینه سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال با سایر کاربران این حوزه به اشتراک بگذارند. هدف بایننس از راهاندازی سرویس لایو در موارد زیر خلاصه میشود:
- ایجاد پلتفرم اختصاصی برای پخش زنده در حوزه ارزهای دیجیتال
- ایجاد پلتفرمی به منظور ارائه آموزش، اشتراکگذاری اطلاعات و سرگرمیهای مرتبط با صنعت کریپتو با مخاطبان این حوزه
- ایجاد پلتفرمی برای کسب درآمد افراد فعال در بازار رمزارزها از طریق ساخت ویدیو
سرویس کسب درآمد بایننس
سرویس کسب درآمد یا Earn بایننس، سرویسی است که کاربران میتوانند در آن همزمان با نگهداری رمزارزهای خود کسب درآمد داشته باشند. به عبارت سادهتر سرویس کسب درآمد بایننس مناسب افرادی است که ارزهای دیجیتال مختلف را خریداری کرده و قصد دارند آنها را نگهداری کنند.
از این سرویس میتوان هم در بازار نزولی و هم در بازار صعودی کسب درآمد داشت. در روند صعودی بازار و در حالتی که سرمایهگذاران چندین رمزارز را خریداری کردهاند و قصد نگه داشتن آنها را دارند، میتوانند با استفاده از سرویس Earn رمزارزهای خود را به بخشهای مختلف این سرویس اضافه کرده و کسب درآمد کنند.
همچنین در حالت نزولی بازار و زمانی که سرمایهگذاران داراییهای خود را به استیبل کوینهای مختلف تبدیل کردهاند نیز میتوانند با استیک کردن داراییهای خود در یکی از بخشهای سرویس Earn بایننس، کسب درآمد داشته باشند. بخشهای مختلف سرویس کسب درآمد بایننس عبارتند از:
- بخش Saving
- بخش Auto-Invest
- کسب درآمد از BNB Vault
- بخش Staking
- استیکینگ اتریوم ۲
- مشارکت در حراج پاراچینهای شبکه پولکادات
- بخش Farming
- بخش Dual Investment
- لانچپد صرافی بایننس
- لانچپول صرافی بایننس
در ویدیو زیر به طور کامل بخشهای مختلف سرویسهای کسب درآمد بایننس آموزش داده شده است. در ادامه دو سرویس لانچ پد و لانچ پول صرافی بایننس را معرفی میکنیم.
لانچ پد صرافی بایننس چیست؟
در ژانویه ۲۰۱۹، بایننس یک پروژه جدید برای فروش توکنها و جذب سرمایه به نام لانچ پد (LaunchPad) را معرفی کرد؛از آن زمان تا به حال بایننس بیش از ۶۶ پروژه جدید را از طریق لانچپد برگزار کرده است. بایننس پروژههایی که قصد دارند در لانچپد شرکت کنند، با دقت بررسی کرده و در صورتی که یک پروژه شرایط لازم را داشته باشد، آن را برای فروش توکن تایید میکند.
این فروش توکن همچنین با نام عرضه اولیه صرافی (IEO) نیز شناخته میشود و در بین سرمایهگذاران بسیار محبوب است. همچنین بایننس تمام تحقیقات مرتبط برای لیست کردن یک ارز در IEO را انجام میدهد. دلیل این امر این است که صرافی بایننس توانسته اعتبار و اعتماد زیادی در بین کاربران خود به دست بیاورد و قصد ندارد با لیست کردن یک پروژه ضعیف یا کلاهبردار اعتبار خود را خدشه دار کند. برای شرکت در IEOهای بایننس حتما باید حساب وریفای شده شده داشته باشید.
برای مشارکت در لانچپدهای بایننس کافی است که کاربران رمزارزهای BNB خود را برای خرید توکن جدید به لانچ پد بسپارند یا Commit کنند. کاربرانی که قصد شرکت در لانچپدهای بایننس را دارند، باید توجه داشته باشند که نمیتوانند با هر میزان BNB، توکن خریداری کنند. به عبارت سادهتر سیستم Launchpad به این صورت است که مقدار توکنی که به کاربران اختصاص مییابد، با نسبت بایننس کوینهای Commit شده کاربر در برابر مقدار BNBهای کامیتشده توسط تمامی کاربران محاسبه میشود.
لانچ پول بایننس
لانچ پول پلتفرمی برای راهاندازی یا معرفی پروژههای جدید کریپتویی است. لانچ پول به کاربران اجازه میدهد تا از توکنهای خود برای فارمینگ استفاده کنند و یا توکنهای جدید به دست آورند. شما میتوانید توکنهای جدید را از طریق استیکینگ کوینهای BNB یا BUSD یا آلتکوینهای دیگر به دست آورید. این ویژگی مبتکرانه باعث میشود که شانس بیشتری برای افزایش قیمت BNB وجود داشته باشد. این کار حتی میتواند باعث ایجاد برتری کوینهای بایننس نسبت به دیگر رمز ارزها شود.
اولین پروژهای که در لانچ پول بایننس معرفی شد، پروتکل Bella نام داشت. کاربران میتوانستند با استیکینگ BNB، BUSD یا ARPA در سه استخر مختلف، توکنهای BEL را فارم کنند. پس از فارم کردن مقدار قابل توجهی از توکنهای BEL، بایننس این توکن را به لیست توکنهای قابل معامله خود اضافه کرد.
خیریهی مبتنی بر بلاک چین بایننس
خیریه بایننس (Bianane Charity) یکی دیگر از محصولات این صرافی است. Binance با بهرهمندی از تکنولوژی بلاک چین توانسته است یک خیریه کاملا شفاف ایجاد کند که میتوان با استفاده از رمزارزها در امور خیریه مشارکت داشت. مزیت استفاده از بلاک چین در خیریه بایننس این است که میزان کل پرداختها به آدرسهای خیریه و انتقال آنها به موسسات غیرانتفاعی معتبر به شکلی کاملا شفاف صورت میگیرد و همچنین هویت پرداخت کنندهها نیز میتواند به صورت ناشناس باقی بماند.
کارت بایننس
کارت بایننس (Binance Card) یکی دیگر از محصولات صرافی بایننس است. این کارت مخصوص ساکنان کشورهای اروپایی از جمله فنلاند، دانمارک، فرانسه و غیره است. کاربران این کشورها میتوانند هر زمان که ارز یورو نیاز داشتند، داراییهای کریپتویی خود را به یورو تبدیل کنند و با استفاده از Binance Card از تمامی درگاههای پرداخت که با ویزا کارت همکاری دارند، خرید خود را انجام دهند. همچنین کاربران میتوانند مشخصات بایننس کارت خود را به سرویسهای گوگل پی (Google Pay) و سامسونگ پی (Samsung Pay) نیز اضافه کرده و از خدمات مالی آنها مانند پرداخت قبوض، خریدهای اینترنتی، خرید بلیط، انتقال وجه بین حسابهای مختلف و غیره استفاده کنند.
لابراتوار بایننس
Binance Lab یک موسسه تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه تحلیل و بررسی پروژهها و استارتآپها در حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال است. این پژوهشکده علاوهبر شناخت پروژههای قوی در حوزه بلاکچین در آنها سرمایهگذاری کرده و مسیر را برای پیشرفت این پروژهها فراهم میکند.
پژوهشکده بایننس
پژوهشکده تحقیقاتی بایننس (Binance Research) به تجزیه و تحلیل کیفی پروژههای مختلف بلاکچینی میپردازد و گزارش خود را از عملکرد پروژهها در اختیار کاربران قرار میدهد. Binance Research با هدف افزایش شفافیت و بررسی دقیق اطلاعات پروژهها راهاندازی شده است. کاربران با استفاده از گزارشهای این سرویس میتوانند درک عمیقتری نسبت به پروژهها پیدا کرده و در آنها سرمایهگذاری کنند.
خروجی اصلی Binance Research شامل گزارشهای جامع در مورد ارزهای دیجیتال مختلف موجود است. در این گزارشها به موارد زیر پرداخته میشود:
- معیارهای کلیدی و نکات برجسته پروژه
- اخبار مرتبط با پروژه
- نمودار قیمت و حجم رمزارز پروژه
- نحوه فروش توکن و اقتصاد پروژه
- پیشرفت و به روزرسانی نقشه راه
- بررسی اجمالی تیم
- دادههای معاملاتی
- بررسی کدهای پروژه
- محصولات پروژه و معیارهای پذیرش آن
- دادههای جامعه کاربری پروژه
- بررسی رقبای پروژه
تراست والت
کیف پول تراست ولت (Trust Wallet) یکی دیگر از محصولات بایننس است. این کیف پول هم در نسخه موبایل برای اندروید و IOS و هم به صورت اکستنشن در گوگل کروم عرضه شده است و کاربران میتوانند با استفاده از آن به نگهداری و معامله رمزارزهای خود بپردازند.
کیف پول تراست ولت چیست؟ آشنایی با Trust Wallet و توکن TWT
کیف پول تراست والت غیر حضانتی است و کلید خصوصی کاربران را در اختیار خودشان قرار میدهد. تراست ولت با استفاده از لایههای امنیتی مختلف کلیدهای خصوصی را بر روی دستگاه موبایل کاربر ذخیره میکند و آنها را نزد خود نگه نمیدارد. همچنین این کیف پول به کاربران امکان میدهد با اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (Dapp) و نسل سوم وب (Web3) تعامل داشته باشند.
شبکه بلاک چین بایننس
صرافی بایننس در سال ۲۰۱۷ راهاندازی شد. سپس این صرافی در آپریل سال ۲۰۱۹ (فروردین ماه ۱۳۹۸) شبکه بلاکچینی خود به نام بایننس چین (Binance Chain) را راهاندازی کرد. پیش از راهاندازی شبکه بایننس چین رمزارزهای BNB بر بستر شبکه اتریوم و با استاندار ERC-20 ایجاد شده بودند و پس از راهاندازی این شبکه BNB به کوین اصلی شبکه بایننس چین تبدیل شد. صرافی بایننس با ایجاد کاربردهای مختلف برای رمزارز BNB توانست اکوسیستم شبکه بایننس چین را گسترش دهد.
اما شبکه بایننس چین با موانعی مانند عدم مقیاسپذیری و عدم پشتیبانی از قراردادهای هوشمند روبرو بود. همین مساله باعث شد تا صرافی بایننس شبکه بلاک چین جدیدی را در سپتامبر سال ۲۰۲۰ (شهریور ۱۳۹۹) به اکوسیستم خود اضافه کند. شبکه جدید بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) نام داشت و توسعهدهندگان میتوانستند از بستر آن برای راهاندازی قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز (DApp) استفاده کنند.
بایننس اسمارت چین چیست؟ همه چیز درباره زنجیره هوشمند بایننس
این شبکه به دلیل نیمهمتمرکز بودن از مقیاسپذیری بالایی برخوردار بوده و همچنین کارمزد معاملات در آن به طور چشمگیری پایین است. همچنین بایننس اسمارت چین با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است و همین مساله باعث شد تا بتواند ظرف مدت کوتاهی به محبوبیت بالایی بین کاربران و توسعهدهندگان اتریوم دست پیدا کند.
استاندارد مورد استفاده برای ایجاد توکنهای جدید بر بستر شبکه بایننس چین Bep-2 و استاندارد راهاندازی توکنهای جدید بر بستر شبکه اسمارت چین Bep-20 نام دارد. همچنین شایان ذکر است که دو شبکه بایننس چین و BSC به طور مستقل از یکدیگر فعالیت میکنند و به همین دلیل این شبکهها در برابر هرگونه حمله مقاوم هستند.
همچنین شرکت بایننس در فوریه سال ۲۰۲۲ (بهمن ۱۴۰۰) اعلام کرد که نام زنجیرههای بایننس چین و بایننس اسمارت چین به BNB Chain تغییر میکند. این تغییر نام با هدف جداسازی عملکرد این شبکهها از صرافی بایننس صورت پذیرفت. شبکه هوشمند بایننس همواره بهدلیل متمرکز بودن بیش از حد از سوی جامعه کریپتو مورد انتقاد قرار گرفته است.
بایننس با انجام این کار قصد دارد بیان کند که مالک زنجیرههای بلاک چینی بایننس نیست و با این تغییر نام امیدوار است که ارتباط میان شرکت بایننس و بلاکچینهای خود را کمرنگ کند. همچنین با تغییر نام زنجیرههای بایننس عملکرد این زنجیرهها نیز تغییر میکند. افزایش توان عملیاتی BNB Smart Chain، افزوده شدن مکانیسم حاکمیتی روی زنجیره، افزایش مقیاسپذیری و افزایش تعداد ولیدیتورها از جمله تغییراتی هستند که در این شبکه اعمال میشوند.
رمز ارز BNB
رمز ارز BNB در سال ۲۰۱۷ و از طریق ICO میان مردم توزیع شد. عرضه اولیه این توکن ۲ هفته به طول انجامید و در طی آن تمام توکنهای BNB به فروش رسید. صرافی بایننس از این ICO بیش از ۱۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرد.
همانطور که پیشتر گفته شد توکن BNB در ابتدا بربستر شبکه اتریوم و با استاندارد ERC20 عرضه شد. سپس در سال ۲۰۱۹ و با راهاندازی شبکه بلاک چین بایننس، BNB به کوین اصلی این شبکه تبدیل شد. تعداد کل رمزارزهای BNB مجموعا ۲۰۰ میلیون واحد خواهد بود که براساس برنامه توکنسوزی بایننس به تدریج و طی یک برنامه بلند مدت ۱۰۰ میلیون کوین BNB سوزانده شده و از گردش خارج میشود و در نهایت تعداد کل این کوین برابر ۱۰۰ میلیون خواهد بود.
به گزارش صرافی سیمیا در حال حاضر تعداد کل BNBهای در گردش، ۱۶۳ میلیون واحد است. در زمان نگارش این مقاله، قیمت BNB برابر با ۲۴۴.۸ دلار است. کوین بایننس از نظر ارزش بازار، رتبه ۵ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این رمزارز بیش از ۳۹ میلیارد دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۳۳۱ میلیون دلار بوده است. این رمزارز در تاریخ ۲۷ مهر ۱۳۹۶ کمترین قیمت خود یعنی ۰.۰۴ دلار و در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ بیشترین قیمت خود یعنی ۶۸۶.۳۱ دلار را ثبت کرده است.
مارکت پلیس NFT بایننس
بازار یا Marketplace توکنهای بیهمتای بایننس محلی است که کاربران میتوانند توکنهای بیهمتای خود را ایجاد کنند، بخرند، بفروشند، کلکسیونهای خود را جمعآوری کنند، کسب درآمد داشته باشند و توکنهای بیهمتای خود را در معرض دید عموم قرار دهند. بازار NFT بایننس هنرمندان، سازندگان و علاقهمندان به ارزهای دیجیتال را در یک پلتفرم واحد برای ایجاد و تجارت توکنهای NFT گرد هم میآورد. این پلتفرم دارای ۳ بخش است.
- بازار: در این بخش کاربران میتوانند توکنهای بیهمتای خود را ضرب کنند، بخرند و بفروشند
- رویدادها: در این قسمت کاربران میتوانند توکنهای بیهمتا و منحصربهفرد ایجاد شده توسط هنرمندان برجسته، افراد تاثیرگذار و برندها را خریداری کنند.
- جعبه شانس: در این قسمت کاربران با خرید جعبههای شانس (Mystery Box شانس خود را برای بردن یک NFT خاص امتحان میکنند. داخل هر کدام از جعبهها یک NFT تصادفی وجود دارد. نوع NFT داخل جعبه با علامتهای معمولی (N)، کمیاب (R)، بسیار کمیاب (SR) و فوق العاده کمیاب (SSR) مشخص شده است.
برای عضو شدن در مارکت پلیس توکنهای NFT بایننس شروط زیر لازم است:
۱- افتتاح حساب در بایننس
۲- وریفای کردن حساب از طریق انجام احراز هویت
۳- افزودن رمزارز برای خرید NFT
۴- انتخاب توکن بیهمتای دلخواه و خرید آن
سرویس پرداخت بایننس
Binance Pay یکی دیگر از سرویسهای صرافی بایننس است. کاربران با استفاده از این سرویس میتوانند رمزارزهای مختلف مانند بیت کوین، اتریوم، BUSD، کاردانو و غیره را به حساب سایر کاربران بایننس ارسال کنند. مزیت استفاده از این سرویس در این است که کاربر برای ارسال رمزارز موردنظر خود کافی است مقدار رمزارز را به همراه ایمیل، شماره تلفن یا Pay ID شخص مورد نظر در سرویس Binance Pay وارد کند تا تراکنش انجام شود. همچنین در این حالت از کاربر کارمزد انجام تراکنش دریافت نمیشود. استفاده از این سرویس تنها بین حسابهای وریفایشده بایننس امکانپذیر است.
کارت هدیه بایننس
گیفت کارت بایننس (Binance Gift Card) به کاربران این امکان را میدهد که ارزهای دیجیتال را با سرعت، بدون کارمزد و بسیار آسان برای کاربران بایننس و سایر کاربران ارزهای دیجیتال ارسال کنند. در واقع کارت هدیه بایننس به کاربران اجازه میدهد تا رمزارز دلخواه خود را بدون کارمزد برای دوستان و آشنایان خود ارسال کنند.
کاربران برای استفاده از این سرویس باید در بایننس حساب وریفایشده داشته باشند. سپس به بخش Gift Card مراجعه کرده و نوع رمزارز و مقدار آن را تعیین کنند. پس از این مرحله کاربر میتواند گیفت کارت را از طریق ایمیل یا پیامک برای گیرنده ارسال کند. پس از ارسال، رمزارز ارسالشده از حساب کاربر کسر میگردد و گیرنده با دریافت کد هدیه میتواند در کیف پول خود رمزارز ارسالشده را دریافت کند.
توکنهای BABT بایننس
توکنهای Binance Account Bound Token یا (BABT) در واقع نشاندهنده اعتبار کاربران بایننس است که مراحل KYC را در این صرافی گذرانده و احرازهویت شدهاند. این توکن دارای سه ویژگی کلیدی است:
- غیرقابل انتقال است و نمیتوان آن را از یک آدرس به آدرس دیگر منتقل کرد.
- صادرکننده این توکنها میتوانند آنها را باطل کنند.
- یک کاربر میتواند تنها یک توکن BAB در یک زمان و در یک زنجیره داشته باشد.
توکنهای BAB بایننس در واقع توکنهای NFT هستند که نمیتوان آنها را در بین کیف پولهای مختلف انتقال داد. این توکن در واقع راهکاری غیرمتمرکز به منظور مدیریت الزامات KYC در صرافی بایننس محسوب میشود. عدم امکان انتقال یا فروش توکنهای BAB بایننس باعث میشود کاربران بتوانند از این توکن برای احراز هویت یا استفاده از برنامههایی که نیاز به احراز هویت دارند، استفاده کنند.برای دریافت توکن BAB بایننس کافی است به این لینک مراجعه کنید.
حساب کاربری بایننس خود را وریفای کنید. ولت خود را متصل کنید. پیغام دریافتی را امضا کنید. کارمزد تراکنش را پرداخت کنید و توکن BAB خود را دریافت نمایید. پس از دریافت این توکن با اتصال به برنامههای مختلف که نیاز به احراز هویت دارند، میتوانید از این توکن برای وریفای کردن حساب خود استفاده کنید.
فعالیت تریدرهای ایرانی در بایننس
در بخش انتهایی این مقاله به بحث مهم فعالیت تریدرهای ایرانی در صرافی بایننس میپردازیم. همانطور که میدانید به دلیل تحریمها و محدودیتهای که در زمینه فعالیتهای اقتصادی ایرانیان در ابعاد بینالمللی وجود دارد، یکی از مشکلات همیشگی ما ممنوعیت فعالیت در صرافیهای ارز دیجیتال در جهان است. تقریبا میتوان گفت تمام صرافیهای ارز دیجیتال فعالیت ایرانیها را ممنوع اعلام کردهاند. لذا همواره یکی از دغدغههای تریدرهای ایرانی انتخاب راهی برای فعالیت در صرافیهای رمز ارز است.
تا پیش از ۲۰ آگوست ۲۰۲۱ (۲۹ مرداد ۱۴۰۰) فعالیت در صرافی بایننس بدون احراز هویت نیز امکانپذیر بود؛ اما پس از این تاریخ احرازهویت کاربران در صرافی بایننس اجباری شد و این مساله باعث شد تا مشتریان بایننس ۳ درصد کاهش پیدا کنند.
پیش از اجباری شدن احرازهویت در بایننس کاربران میتوانستند روزانه ۲ واحد بیت کوین از این صرافی برداشت کنند؛ اما با اجباری شدن احراز هویت این میزان به ۰.۰۶ بیت کوین تقلیل پیدا کرد. علاوهبر این دسترسی به این میزان برداشت نیز در ابتدا برای کاربرانی فراهم شد که حساب خود را در مرحله بیسیک (Basic) احراز هویت کرده بودند.
پس از گذشت مدتی این میزان فعالیت در بایننس نیز متوقف شد و کاربران برای استفاده از صرافی بایننس باید حتما احراز هویت سطح متوسط یا Intermediate را انجام دهند. در این مرحله کاربران باید پاسپورت یا کارت شهروندی خود را همراه با تصویرشان به صورت ویدیویی در صرافی بایننس احراز هویت کنند.
همچنین از آنجایی که کشور ایران در لیست OFAC قرار دارد، هیچ سازمانی به صورت قانونی اجازه ندارد به کاربران ایرانی خدمات دهد. از همین رو استفاده از صرافی بایننس برای کاربران ایرانی عملا غیرممکن بوده و توصیه میشود کاربران ایرانی به هیچوجه با استفاده از مدارک جعلی اقدام به افتتاح حساب در بایننس و انجام معاملات در آن نکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محدودیتهای اعمالشده در صرافی بایننس برای کاربران ایرانی حتما مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.
- هشدارهای لازم برای استفاده از صرافی بایننس برای کاربرانی که احراز هویت کردهاند
- به هیچ عنوان از IP ایران استفاده نکنید و قبل از اتصال از یک VPN یا VPS استفاده کنید.
- اگر از VPN استفاده میکنید، اطمینان حاصل کنید که IP که از آن استفاده میکنید برای آمریکا و آلمان نباشد.
- اگر با یکی از این IPها تا امروز به اکانت خود وصل شدید، حتما سرمایه خود را از صرافی خارج کنید.
استفاده از ورود دوعاملی یا ۲FA
نکته دیگری که در زمان استفاده از بایننس باید به آن توجه کنید، استفاده از ورود دو عاملی به این صرافی است. صرافی بایننس برای تامین امنیت بالا برای کاربران خود علاوهبر رمز ورود، رمز ورود دومی را به کاربران خود پیشنهاد میدهد. رمز ورود دوم و یا رمز ورود دو عاملی در این صرافی به دو صورت انجام میشود:
- ارسال SMS به شماره موبایل کاربر
- استفاده از ابزارهای ورود دوعاملی مانند Google Authenticator
از آنجا که به دلیل محدودیتها کاربران ایرانی نمیتوانند از صرافی Binance استفاده کنند، بنابراین امکان استفاده از شماره تلفنهای ایران در این صرافی امکانپذیر نیست. بنابراین تنها راه کاربران ایرانی استفاده از ابزارهایی همچون گوگل آتنتیکیتور است.
پرسش و پاسخ (FAQ)
- آیا استفاده از حساب وریفای شده بایننس برای کاربران ایرانی ایمن است؟
حساب وریفای شده به این معنی است که فرد دیگری که پاسپورت ایرانی نداشته و در لیست کشورهای تحت تحریم بایننس نیست، در این صرافی ثبت نام کرده و با استفاده از اطلاعات هویتی خود آن را تایید کند. اگر در میان دوستان و آشنایان خود فردی را میشناسید که در خارج کشور زندگی میکند او میتواند حساب کاربری خود را وریفای کند. استفاده از این حساب کاربری در صورتی که به این فرد اعتماد دارید خطری نداشته و بهترین راه برای فعالیت در صرافی بایننس است. - آیا خرید حساب وریفای شده بایننس برای کاربران ایرانی ایمن است؟
در حال حاضر برخی افراد اقدام به فروش حساب وریفای شده در صرافی بایننس میکنند. این روش چند ایراد بزرگ دارد. ایراد استفاده از این روش این است که اگر به هر دلیلی بایننس از شما اطلاعات هویتی بخواهد آن را در دسترس ندارید. نکته بعدی این است که صاحب اکانت فردی است که اطلاعات هویتی خود را در بایننس ثبت کرده است. به همین دلیل او میتواند به بایننس اعلام کند که ایمیل یا رمزعبور خود را گم کرده است و مجددا اکانت را در اختیار بگیرد. - در صورت مسدود شدن حساب بایننس چه کنیم؟
در این حالت چارهای نیست و باید به بایننس اعلام کنید که ایرانی هستید و به قوانین این صرافی مبنیبر اینکه ایرانیان نباید از آن استفاده کنند، آگاه نبودهاید! طبق تجربه صرافی Binance به شما اجازه برداشت دارایی را میدهد. - آیا برای معاملات با حجم کم نیاز به وریفای حساب بایننس است؟
پس از آنکه احراز هویت برای انجام هرگونه فعالیتی در صرافی بایننس اجباری شد، لازم است برای انجام هرگونه معاملاتی در این صرافی احراز هویت انجام دهید. لذا حتی برای انجام معاملات با حجم پایین نیز نیاز به احراز هویت در این صرافی دارید. - برای رفع مشکلات مربوط به صرافی بایننس به پشتیبانی آن پیام بدهیم؟
پشتیبانهای آنلاین که در بخش چت سایت فعالیت دارند، عموما افراد متخصصی نیستند و عموما سوالهای عمومی را پاسخ میدهند. اگر سوال تخصصی دارید به ایمیل این صرافی نامه بزنید. ارتباط با پشتیبانی بایننس مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد. - آیا کارمزد صرافی بایننس از دیگر صرافی های رمزارز بیشتر است؟
کارمزد انجام معامله در صرافی بایننس با توجه به سطح اکانت شما متفاوت است. این کارمزد از ۰.۱ درصد آغاز شده و هرچه حجم ترید شما افزایش یابد، مقدار کارمزد شما کاهش مییابد که کمترین مقدار کارمزد در این صرافی ۰.۰۲ درصد است. با مراجعه به این سایت میتوانید جزئیات کارمزد در صرافی Binance را مشاهده کنید. همچنین اگر در اکانت ترید خود BNB داشته باشید، کارمزد تراکنش شما ۲۵ درصد کاهش خواهد یافت.
جمع بندی
صرافی بایننس بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال از نظر حجم معاملات است. این صرافی سرویسهای بسیاری به مشتریان خود ارائه میدهد و به همین جهت بیشترین تعداد کاربر را بین تمام صرافیهای ارز دیجیتال داراست؛ اما استفاده از صرافی بایننس برای کاربران ایرانی با چالشهای بسیاری همراه است و عملا تریدرهای ایرانی بدون انجام احراز هویت در این صرافی نمیتوانند از خدمات آن بهرهمند شوند. در این مقاله به این پرداختیم که صرافی بایننس چیست، موسس آن کیست، دفتر مرکزی آن در کدام کشور است، چه خدماتی ارائه میدهد و آیا استفاده از آن برای کاربران ایرانی امکانپذیر است